Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd:n lämnar Planeta Design – Sandra Planeta tar över rodret igen

Publicerad: 21 oktober 2021, 10:04

Anna Jandler och Sandra Planeta.

Designbyrån Planeta Design tappar vd:n Anna Jandler, som nu blir landschef på Scandinavian Film Distribution.


Anna Jandler började på Planeta Design i slutet av 2018. När hon går vidare är det Sandra Planeta, grundare av Planeta Design som återigen blir vd för byrån.

– Vi planerar att stärka upp organisationen med att nyanställa projektledare och fler designers. Det känns relevant att jag tar vd-ansvar under denna tillväxtperiod, säger Sandra Planeta.

Anna Jandler säger att beslutet att lämna byrån inte var lätt att fatta – men att det nya jobbet var ”för bra för att säga nej till”.

Att få kombinera film och att bygga varumärken är svårslaget.

Hur ser du tillbaka på din tid på Planeta Design?
Min styrka är att bygga varumärken, och det har varit utvecklande för mig personligen att få bygga varumärken mer utifrån ett designperspektiv. Det har varit riktigt kul, i tider då vi har fått vara extra innovativa, att tillsammans med nya och gamla kunder, som exempelvis Svenskt Tenn, Interflora, Aalborg, Snälleröds bränneri, Nordicfeel.se och Eleven.se. Och i morgon är jag själv en nöjd kund till Planeta.

De senaste åren har Planeta Design haft strax över fem miljoner i omsättning. 2019 uppvisade man minussiffror i soliditeten, då mer än hälften av det egna aktiekapitalet var förbrukat. Det har sedan skett ett aktieägartillskott på 405 000 kronor. Den utvecklingen vände byrån under fjolåret och det egna kapitalet återställdes. Enligt det senaste offentliga bokslutet har byrån drabbats av coronapandemin och tagit emot permitteringsstöd på närmare 600 000 kronor. 

 

Siffror Planeta Design 2020 (2019)

Oms: 5,4 mkr (5,4 mkr)

Rörelseresultat EBIT: 0,5 mkr (-0,4 mkr)

Soliditet (%): 32,3 (-29,3)

Ans: 6 (6)

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.