Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-skifte på Matter

Publicerad: 20 december 2016, 14:09

Charlotte Henriksson och Mathias Eriksson.

Foto: Pressbild

Mathias Eriksson träder in i rollen som kreativ chef och styrelseordförande. Charlotte Henriksson tar över som vd och blir även partner i contentbyrån.


Ämnen i artikeln:

Matter

Matter grundades år 2010 av Mathias Eriksson. Sedan dess har han varit vd på byrån. Men nu lämnar han över det ansvaret till Charlotte Henriksson. Hon kom till Matter för fyra år sedan från bolaget Platstal när byrån var i sin största tillväxtfas. Då i rollen som vice vd och operativ chef.
– Charlotte Henriksson är en fantastisk ledare och en riktig lagbyggare. Därför känns det helt episkt att hon vill ta steget upp till vd och därmed ta Matter till nästa nivå, säger Mathias Eriksson i en kommentar.

Han själv går över till att bli kreativ chef och styrelsordförande.
– Jag har två stora passioner. Å ena sidan byråhantverket, där intellekt, business, teknologi och konst möts händer något helt unikt som jag älskar att jobba med. Som kreativ chef kan jag göra det varje dag tillsammans med några av de smartaste och varmaste människorna jag känner till, säger han och fortsätter:

– Å andra sidan, affärsutveckling. Matter tar just nu flera nya initiativ tillsammans med några av världens mest spännande aktörer i andra och närliggande branscher för att möta kundernas kommunikationsbehov på det sätt som det algoritmbaserade medielandskapet kräver.

Om sitt nya jobb säger Charlotte Henriksson:

– Jag avser att göra alla som arbetar på Matter till ledare. När jag började på Matter så var en av de första uppgifterna jag fick att avskaffa projektledarna. Den utvecklingen till större eget driv, frihet och ansvar för alla kommer jag fortsätta driva. Vår tid kräver att att alla människor är grundade i sina värderingar och att arbetsgivare har vett att ta tillvara den drivkraften. För våra kunder betyder det att de alltid möter människor med mandat att göra rätt sak för dem. Att ge sina medarbetare det ansvaret ska man definitivt inte vara rädd för.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Matter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.