Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 7 juni 2020, 05:51

Resumé sammanställer alla övergångar i kommunikationsbranschen 1-7 juni.


Markus Hård är ny senior kreatör på F&B Daily. Han har en lång bakgrund inom redaktionellt och kommer senast från nätverket Splay One, där han varit med i utvecklingen av flera framgångsrika och uppmärksammade arbeten, bland annat för Arla och BBC. Innan dess arbetade han under sex år på VICE, där han var med och startade upp kontoret i Stockholm men även arbetade i New York som kreatör.

Make Your Mark har under våren rekryterat fem nya personer. 

Sara Grundberg är ny redaktionschef för Lärarförbundets tidning Läraren som lanserades i maj. Hon har en journalistisk bakgrund som bland annat nyhetschef och nattchef på Aftonbladet och även som chefredaktör för Aller Medias satsning mot unga kvinnor, Baaam.se. 

Hampus Jarnlo, som de senaste åren arbetat med att utveckla lokaljournalistiken i Stockholm via Direktpress, blir ny redaktionschef för flertalet av Lärarförbundets nya titlar som lanserades i maj. 

Jonathan Webb, strateg, har en bakgrund på One Motion och Microsoft, och kommer att bidra med att utveckla byråns erbjudande inom strategisk rådgivning, kommunikation och affärsutveckling. 

Anna-Klara Aspegren tillträder som chefredaktör för Villaägaren som ges ut av Villaägarnas Riksförbund. Hon har senast varit redaktionellt ansvarig kommunikationsstrateg på Informationscentrum för hållbart byggande och där bidragit till att öka kunskapen om hållbarhet inom byggindustrin. 

Lovisa Nordenson, produktionsledare, har tidigare arbetat på One Motion och kommer på Make Your Mark hjälpa till att driva byråns löpande uppdrag för bland annat Klarna, Lidl och JM.

Fönster- och dörrproducenter NorDan får ny marknadschef i Andréas Dahl som närmast kommer närmast från rollen som säljchef för uPVC och HelAlu i NorDan AB.

Den kinesiska telekomtillverkaren Huawei har anställt en public affairs-chef i Joanna Ljunggren som hämtas från Polisen.

Karl-Oskar Tjernström lämnar jobbet som digital director på Samsung för att satsa på hållbara drivmedelslösningar till sjöss. Hans ersättare blir Krister Karjalainen som tidigare i våras presenterades som ny vd för Sveriges Mediebyråer.

Louise Lundqvist får rollen som vice vd på Abby Priest. Hon har tidigare varit industry leader vid Hyper Island och marknadschef på Hope. Hennes uppdrag blir att utveckla byråns varumärke och erbjudande.

I måndags gjorde Mirva Valldeby sin första dag som nordisk och baltisk marknadschef på affärssystemutvecklaren SAP.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.