Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 24 januari 2020, 12:54

Resumé sammanfattar övergångarna i kommunikationsbranschen under vecka fyra.


­Ihsan Kellecioglu från Delegationen mot segregation stärker Reformklubbens erbjudande inom social hållbarhet.

Cecilia Wikström till Prime ­Den tidigare liberale EU-parlamentarikern Cecilia Wikström blir senior rådgivare på kommunikationsbyrån Prime.

­Kommunikationsbyrån Rippler Communications tar in Tobias Lennér som en av huvudägarna. Den tidigare JKL-konsulten köper 40 procent av aktierna i byrån.

Thomas Aaltonen, tidigare Försäljningsdirektör och medlem av ledningsgruppen på Bauer Media, går in som delägare och projektledare i ljud- och mediaproduktionsbolaget Donadoni.

Rojda Sekersöz som regisserade bl a ”En komikers uppväxt” börjar nu som reklamfilmsregissör hos oss på FLX. Hon är aktuell med kampanjen ”Pippi of Today” för Rädda barnen. 

Ellinor Gyllenstierna, mångårig medarbetare vid branschorganisationen Musikförläggarna, tillträdde i början av januari en tjänst som jurist vid Reklamombudsmannen.

Pr-byrån Obeya med fokus på inkluderade kommunikation och med kunder inom allt från byggbranschen till kommuner stärker nu upp ytterligare med pr-konsulten Julia Karlsson som närmast kommer från kommunikationsbyrån Madder.

Johanna Elgenius, senast biträdande partisekreterare för Liberalerna, ansluter till Gullers Grupp där hon blir seniorkonsult med fokus på public affairs och kriskommunikation.

Caroline Thunved tillträder tjänsten som avdelningschef för Kommunikation- och Insamling på Rädda Barnen i början på februari 2020.Hon kommer närmast från Hyresgästföreningen där hon var Kommunikation- och Marknadschef. Innan dess hade hon rollen som Kommunikations- och Insamlingschef på Scouterna.

Tidigare Creative Director på brittiska Vogue Johan Svensson går till Patriksson Group som  expanderar sin Creative Studio och firar 20 år inom kommunikationsbranschen.

Kommunikationsbyrån Redgert Comms utökar i dag personalstyrkan med en digital manager som ska stärka byråns digitala erbjudande. Linn Persson tillträder tjänsten och kommer senast från Svensk-Amerikanska Handelskammaren och Gateway, deras innovationsplattform och co-working space i New York.

Lynxeye har rekryterat Fredrik Rosenholm, tidigare hållbarhetsansvarig för H&M:s leverantörskedja och hållbarhetsdirektör för finska Paulig Group.

Tove Kotter lämnar tjänsten som Head of Marketing & Retail Sales på Nordnet för att bli marknadschef på fintech-bolaget SAVR.

Byggföretaget Implenia har rekryterat Björn Bergman som ny marknads- och kommunikationschef med syfte att stärka företagets position på den svenska marknaden.

Fröjd värvar Ida Strindberg med 12 år på nacken som utvecklare, senast som creative technologist, Emma Fresk som senast kommer från Divide & Conquer där hon tillsammans med tre andra var med och startade upp bolaget.

Den kreativa byrån ODD Company, bestående av duon rekryterar Josefa Berg som produktionsledare (fd. Democratic gallery) och tar in Klas Oskarsson (f.d vd Garbergs Malmö, grundare Malmö reklambyrå) som senior rådgivare.

Nextdoor, den sociala och lokala appen för grannskapet, har anställt Maral Kalajian som Nordic Head of Community and Partnership i Sverige och Danmark.

Linn Petrén värvas till Jung och kommer bland annat att arbeta med Arla, H&M och Svenska Spel. Hon har tidigare arbetat under 12 år som kundansvarig projektledare och pr-rådgivare på Wenderfalck med kunder såsom Fastighetsbyrån, Samsung och ActionAid.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.