onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Viasat Sport-chef slutar

Publicerad: 14 januari 2016, 13:32

Katarina Koritz.

Katarina Koritz lämnar Viasat Sport efter nästan två år. Istället ska hon hjälpa företag i den digitala transformationen som konsult.

Ämnen i artikeln:

Digitala kanalerFotbollskanalenViasat Sport

FT

Fredrik Thambert


I december 2013 slutade Katarina Koritz på TV4 där hon ansvarat för Fotbollskanalen.se sedan starten 2007. Under våren 2014 gick hon över till konkurrenten MTG där hon blev chef för Viasat Sports onlinesatsning. Men efter knappt två år lämnar hon nu mediebolaget för att testa vingarna på egen hand.
– Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag vill göra. Jag har varit sugen på att frilansa som konsult och starta egen låda. Hela Sverige jobbar med den digitala transformationen. Ska man någon gång kliva ut i det fria är det nu. Jag tycker att jag har mycket att erbjuda med min erfarenhet, säger hon.

Under Katarina Koritz ledning har Viasat Sport byggt upp en nyhetsorganisation som producerar eget innehåll för webben. Viasatsport.se har växt från cirka 50 000 till 250 000 unika besökare i veckan sedan 2014, uppger hon.
– Det har varit en helt fanatisk resa. Det har gått vansinnigt bra för sajten, och gänget som jag har jobbat med har varit makalösa. Jag har lärt mig otroligt mycket av att bygga upp verksamheten, men också hur man arbetar på MTG till skillnad mot TV4.

Tidigare har Katarina Koritz också jobbat med försäljning och varit strateg på mediebyråsidan. Hon hoppas att hennes samlade erfarenhet ska kunna gagna många olika typer av bolag.
– Jag ska konsulta inom digitala strategier, innehåll och projekt. Jag för en dialog med olika bolag, med det är inte officiellt vilka ännu. Främst är det mediebolag men jag vill också arbeta corporate, säger hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev