Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Victoria Appelqvist lämnar Tre – ska bli bonde

Publicerad: 13 maj 2019, 08:53

Efter två år lämnar Victoria Appelqvist rollen som marknadschef på Tre. De närmsta månaderna kommer hon att lägga på sin bondgård i Värmland. Någon ersättare är ännu inte klar.


Ämnen i artikeln:

TreVictoria Appelqvist

Victoria Appelqvist kom till Tre från Stadium i juni 2017. Som marknadschef på Stadium hade hon bland annat varit med och tagit fram varumärkets nya butikskoncept Stadium Pulse och utsetts till Sveriges Bästa Marknadschef inom kategorin sporthandel. Till slut lämnade hon dock bolaget efter oenigheter om hur de skulle sköta sin kommunikation.

På Tre har hon varit med och tagit fram samt sjösatt reklamkonceptet "Ha ett bra uppkopplat liv", framtaget i samarbete med Ingo, samt en ny grafisk profil. När konceptet lanserades var förhoppningen att Tre under många år framöver skulle bygga sin kommunikation kring insikten om det splittrade förhållandet till telefonen. Hon har även varit med och lett Tre inhousebyrå, vilket är en av Sveriges största, samt genomfört en omorganisation av marknadsavdelningen.

Nu kan Resumé berätta att hon lämnar sin roll.

– Jag har haft några fantastiska och lärorika år på Tre. Telekombranschen befinner sig i ett spännande skede och jag har haft förmånen att jobba med magiska människor, berättar hon för Resumé.

Victoria Appelqvist berättar vidare att det under hösten och våren kommit in en ny ledningsgrupp och vd (Haval van Drumpt) på Tre, vilket gjort att det känns som rätt tid för henne att lämna över. Någon ersättare är inte utsedd.

– Det är ett beslut som har vuxit fram under våren. Under de två år som jag varit här har vi på marknadsavdelningen gjort mer än vad många andra har förmånen att göra på tio år. Nu känner jag mig trygg i att vi har lagt grunden för en fortsatt framgångsresa. Min övertygelse är att tålamod lönar sig.

Över sommaren kommer Victoria Appelqvist att lägga sin tid på en bondgård i Värmland.

– Den är arbetsintensiv och har av förklarliga skäl inte fått den tid och uppmärksamhet den förtjänar. Det ska bli otroligt skönt.

En ny ledningsgrupp samtidigt som du inte gjort klart med något nytt, det låter som att du och den nya ledningen inte har en samsyn om hur varumärket ska drivas framöver?

– Inte alls. Som vanligt när det kommer in en ny ledningsgrupp behöver man vända på alla stenar. Nu känner jag att det är rätt tid att lämna över till någon annan som brinner lika mycket för den resan Tre har framför sig, som jag har gjort under min resa på Tre.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TreVictoria Appelqvist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.