Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Viktor Banke till Aftonbladet

Publicerad: 29 januari 2018, 12:35

Advokaten Viktor Banke blir ny rättsexpert på Aftonbladet under den juridiska processen mot Rakhmat Akilov.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Viktor Banke har de senaste åren gjort sig känd som en flitig debattör inom både juridikens och migrationens område. Förutom ett flitigt twittrande har han även skrivit krönikor i Metro, ett uppdrag han lämnade efter dåvarande ägaren Mats Qvibergs uttalanden i högerpopulistiska Nyheter Idag. Han har även drivit podden "Myter om migration" på Politism.

Nu är det klart att han blir rättsexpert på Aftonbladet under den juridiska processen mot Rakhmat Akilov, mannen som misstänks för terrordådet på Drottninggatan.

– Det är en hedervärd och utmanande uppgift att få skriva om juridik på en så stor plattform. Det är tydligt att inrikespolitiken har ett starkt fokus på rättssamhället just nu, så det ser jag fram emot att beskriva inifrån, säger han till Aftonbladet.

Viktor Banke ligger även bakom boken Andrum som behandlar flyktingars väg till Sverige och deras möte med svenska myndigheter.

Banke menar att han har som mål att genom sina krönikor göra juridiken begriplig för en bredare publik.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.