Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

VK:s chefredaktör till SVT

Publicerad: 22 augusti 2017, 09:01

Västerbottens-Kurirens chefredaktör Ingvar Näslund lämnar tidningen för att gå vidare till SVT:s lokala redaktioner i norr.


Ämnen i artikeln:

Ingvar NäslundVästerbottens-KurirenRekryteringSVT

Ingvar Näslund har arbetat 13 år på VK, varav sju år som chefredaktör och ansvarig utgivare. Nu har han sagt upp sig för att gå vidare till en tjänst som publicistisk ansvarig för SVT:s lokala nyhetsredaktioner från Falun och norröver.  Han blir även ansvarig för nyhetsprogrammet Sverige idag.

Inga konflikter ska ligga bakom beslutet, enligt honom själv.

– Det är svårt att ta det här beslutet när man går från ett starkt och framgångsrikt företag och ser vilken betydelse vår journalistik har, säger han till VK.

Ingvar Näslund har tidigare arbetat som rikskorrespondent på Expressen, publisher på Folkbladet och chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Vem som tar över arbetet på VK är inte klart. Redaktionschefen Jessica Wennberg tar över rollen som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare tills vidare.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.