Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Voi förstärker marknadsteamet – rekryterar Ubers tidigare marketing manager

Publicerad: 4 november 2019, 12:20

Lina Livian blir nordic marketing manager på Voi.

Foto: Pressbild

Lina Livian, tidigare på Uber, blir nordic marketing manager på Voi. Hennes uppgift blir att driva tillväxt och varumärkeskännedom samt att identifiera och approchera nya målgrupper.


Ämnen i artikeln:

Axel JohnsonUber

Sedan lanseringen i Stockholm i augusti förra året har elcooterföretaget Voi växt till närmare 600 medarbetare spridda över tio europeiska marknader. Nu förstärker bolaget det kommersiella teamet i Norden genom att rekrytera Lina Livian till en roll som nordic marketing manager. 

Lina Livian har en fyra år lång tjänst hos bildelningstjänsten Uber bakom sig, där hon bland annat lanserade och drev den kommersiella delen av Uber Eats i Sverige. Det senaste året har hon arbetat med att bygga och driva skönhetsvarumärken åt bolaget Skincity, som är en del av Axel Johnsson-gruppen.

– Jag gillar att utmana och förändra status quo. Utmana hur vi rör oss genom städer, och hur vi rör oss bort från ägande mot att dela på våra resurser. Jag har följt Voi sedan lanseringen i Stockholm och tyckt det varit ett spännande bolag som leder utvecklingen inom de två områden jag brinner för. Det ska bli så kul att få komma tillbaka till hemmaplan och hjälpa Voi att växa på nordisk nivå, säger Lina Livian i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: ”Så blev Voi ett samtidsfenomen – marknadschefen om bolagets framtidsstrategi”

Som nordic marketing manager på Voi kommer Lina Livian ansvara för varumärkesaktiveringar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Målet kommer vara att driva tillväxt och varumärkeskännedom i marknaderna samt identifiera och approchera nya målgrupper. Det rör sig både om att ha en drivande roll i kommersiella partnerskap, men också att leda det field marketing-team som varje vecka möter Vois användare i de 16 nordiska städer där man i dag är verksamma.

– Vi kunde ärligt talat inte vara nöjdare med att Lina börjar hos oss. Hennes erfarenhet och bakgrund är en perfekt kombination för att ta sig an rollen som marknadsansvarig för Norden här på Voi. Vi är säkra på att hon kommer hjälpa oss växa och ta varumärket till nästa nivå, säger Caroline Hjelm, marknadschef på Voi, i pressmeddelandet.  

Lina Livian tillträder sin roll på Voi den 5 november.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Axel JohnsonUber

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.