fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Volt värvar Vaccino x 2

Publicerad: 2 september 2015, 13:25

Lisa och Daniel Vaccino trivs med att jobba ihop.

Kreatörerna Lisa och Daniel Vaccino lämnar DDB Stockholm efter nästan sex år. Nu börjar de på Volt.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDaniel VaccinoDDBReklambranschenDDB StockholmVoltLisa Vaccino

FT

Fredrik Thambert


Art directorn Lisa Vaccino och copywritern Daniel Vaccino har jobbat ihop som kreatörspar på DDB i snart sex år. De har också hunnit med att bli ett äkta par utanför jobbet. Nu har de bestämt sig för att gå vidare i karriären – och samtidigt fortsätta arbeta tillsammans. Därför börjar nu de båda på Volt.
– Många tycker att man är galen som jobbar och lever ihop. Men när vi började på DDB var vi på jobbet tillsammans hela tiden. Det är inget konstigt för oss. När man har småbarn blir det också en lyx att kunna ha en vuxenrelation ihop och komma på idéer tillsammans, säger Daniel Vaccino.

– Nu är det bara en fördel med livspusslet. Det blir inte samma stress med att hämta och lämna barn, eller att ha dåligt samvete för den andre. För oss är det här den bästa lösningen för att kunna jobba lika mycket som innan, utan att få ont i magen för livet utanför. Sedan har vi stormtrivts med att jobba ihop sedan dag ett, säger Lisa Vaccino.

Hon kommer att fortsätta arbeta som ad medan han får en cd-roll tillsammans med Volts Petter Nylind. Båda har tidigare jobbat på byrån och känner vd:n Henrik Stampe.
– Jag kom direkt från Beckmans till DDB, så jag kände för att testa en ny byrå med en annan storlek. Jag hade en projektanställning på Volt precis efter plugget så jag känner Henrik och tycker mycket om honom, säger Lisa Vaccino.

På storbyrån DDB har de jobbat med kunder som McDonald's, Svenska Spel och Försvarsmakten. Under årens lopp har de kammat hem en mängd utmärkelser till prisskåpet. Att börja på Volt blir som en nystart i karriären.
– Det har varit väldigt bra för oss att jobba på DDB. Dels privat så klart eftersom vi träffades där, men vi har också fått göra väldigt mycket roliga jobb för bra kunder. Samtidigt kan man få ny energi av att byta, och tvinga sig in i ett annat sammanhang. DDB har blivit så sjukt stort sedan vi började. Då var det knappt 90 pers som jobbade där och i dag är det över 200. Det har varit en otrolig resa att vara med om, men samtidigt är det ju lite av en annan byrå nu, säger Daniel Vaccino.

Hur känns det med första cd-jobbet?
– Det känns både svinkul och läskigt. På ett sätt är det inte så stor skillnad mot hur vi jobbade på DDB på slutet där vi var ansvarig för våra kunder. Men nu kan man förhoppningsvis vara med och lotsa fram andra i deras idéarbete.

Just stämningen på den nya byrån lyfter de fram som ett huvudargument till varför bytet känns rätt.
– Det är superhärlig stämning där, nästan familjärt, även om fokus fortfarande ligger på jobben. För mig som gammal fotbollsspelare är det väldigt viktigt att man arbetar tillsammans och strävar mot samma mål. Det är en sådan sak som kanske är enklare på en mindre byrå, menar Lisa Vaccino.

Nya på Volt är också projektledaren Cecilia Kroon från Saatchi & Saatchi liksom designern Sara Böttinger.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev