Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Volvos tidigare chefsdesigner blir CD på Zenit

Publicerad: 1 juni 2017, 14:17

Henrik Otto, tidigare chefsdesigner på Volvo och Electrolux, blir creative director på Zenit Design.


Ämnen i artikeln:

Volvo CarsElectroluxZenith

Zenith Design knyter till sig välmeriterade Henrik Otto. Under början av 2000-talet arbetade Otto som chefsdesigner på Volvo Cars och har sedan 2004 haft roller på Electrolux, bland annat som global designchef. De senaste två åren har han drivit egna byrån Design Excellence Group i Göteborg men nu får han alltså rollen som creative director på Zenit Design.

– För mig är värderingar, inställning, passion och engagemang från personer och företag jag jobbar med extremt viktigt. Det är därifrån jag får min inspiration, berättar han i ett pressmeddelande.

– De produkter vi designade hos Electrolux var alltid baserade på kundinsikter. Behovsbaserade produkter som gav en omedelbar känslomässig koppling till varumärket och skapade relevans för företaget, kund och konsument. Det är det som ger ett långsiktigt förtroendeförhållande tror jag, berättar han om relationen mellan användare och varumärke.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Volvo CarsElectroluxZenith

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.