Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Weber Shadwick hämtar hem hållbarhetsdirektör från BillerudKorsnäs

Publicerad: 19 april 2021, 09:19

Malin Ljung Eiborn

Malin Ljung Eiborn återvänder till kommunikationsbyrån Prime och blir ansvarig för Weber Shandwick-nätverkets erbjudande inom hållbarhet i Europa, Mellanöstern och Afrika.


Ämnen i artikeln:

Weber Shandwick

Under sex år, mellan 2012 och 2018 var Malin Ljung Eiborn partner på kommunikationsbyrån Prime. Innan dess arbetade hon vid Utrikesdepartementet i Stockholm och Bryssel.

Efter tre år som hållbarhetsdirektör på industrijätten BillerudKorsnäs återvänder hon till Weber Shandwick och blir ansvarig för nätverkets hållbarhetserbjudande inom EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

– Malin Ljung Eiborn rankas som en av de mäktigaste inom hållbarhet i Sverige men hon har gjort avtryck även internationellt. Därför rekryteras hon nu till en ny roll i EMEA. Hon har arbetat framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, ersatta fossila engångsmaterial med förnybara alternativ och samtidigt skapat dialog i en bransch som är satt under hård granskning. Det är unik kompetens som våra kunder efterfrågar, säger Therese Bohlin, vd på Prime Weber Shandwick i en kommentar. 

Under den senare tiden på BillerudKorsnäs var Malin Ljung Eiborn med att ta fram ett verktyg för att mäta produkters klimatpåverkan och hjälpa kunderna göra rätt val från klimatperspektiv. Bolaget tog också fram lösningar för att skapa helt återvinningsbara förpackningar, till exempel för Tetra Pak.

– Effektiv kommunikation är en kritisk framgångsfaktor för att både leverera på höga ambitionsnivåer och mål inom hållbarhet och kunna driva utveckling. Min nya roll handlar om att skapa ännu starkare kommunikation för att åstadkomma en positiv utveckling och verklig förändring, säger Malin Ljung Eiborn, SVP Sustainability på Weber Shandwick EMEA.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Weber Shandwick

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.