Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Weidmo Uvell slutar som Slöseriombudsman

Publicerad: 18 november 2015, 14:29

Rebecca Weidmo Uvell slutar som SlösO.

Foto: Pressbild.

Efter ett år på posten – nu kliver Rebecca Weidmo Uvell av den opinionsbildande rollen.


Ämnen i artikeln:

Rebecca Weidmo Uvell

Rebecca Weidmo Uvell tog över jobbet som Slöseriombudsman efter Martin Borgs. Sedan dess har hon varit en flitig opinionsbildare och debattör. Inte minst genom sociala medier. Nu ska hon lämna sitt uppdrag, skriver Dagens Opinion.
– Man ska sluta när man är på topp. De flesta har inte suttit längre än ett år, med undantag för Martin Borgs. Det är ett sådant viktigt och roligt uppdrag att jag också vill att andra ska få möjligheten att få det ärofyllda uppdraget, säger hon till sajten.

Organisationen Skattebetalarna letar nu efter Rebecca Weidmo Uvells efterträdare.
– Jag väntar med spänning på vem som blir nästa Slöseriombudsman som kommer att börja den första januari 2016, säger hon till Dagens Opinion.

Framöver ska hon fortsätta driva frågor genom sina egna plattformar, vilka har uppmärksammats tidigare. Under hösten fick hon skarp kritik av Jan Helin för att ha publicerat uppgifter om medarbetare på Aftonbladet i den egna bloggen. Bland annat hur mycket de tjänar och i vilka områden de bor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Rebecca Weidmo Uvell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.