Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ytterligare tre M&C Saatchi-grundare får lämna

Publicerad: 20 november 2020, 08:38

Efter två år av stor turbulens tvingas tre av M&C Saatchis grundare bort från styrelsen.


Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Sedan 2019 har brittiska M&C Saatchi befunnit sig i kraftig turbulens. Oroligheterna har sitt ursprung i en bokföringsskandal som ledde till nedskrivning på 150 miljoner kronor. Händelsen har lett till att det börsnoterade M&C Saatchi fortfarande inte presenterat sin ekonomiska rapport för 2019, något som i sin tur fått aktien att krascha. Trots det har bolagets hittills i år rapporterat vinst.

Efter att Maurice Saatchi och tre andra grundare redan förra året gått lämna byrån lämnar nu ytterligare en trio grundare styrelsen. Den här gången rör det sig om styrelseordföranden Jeremy Sinclair, vd:n David Kershaw och byråchefen Bill Muirhead, det rapporterar The Drum.

M&C Saatchis svenska vd Bjarte Eide har tidigare uppgett för Resumé att den brittiska verksamhetens problem inte påverkar den svenska grenen. Totalt ingår 140 bolag i byrånätverket.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.