tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika content

Björn Owen Glad: ”Allt är content! Eller?”

Allt är content men väldigt lite är content marketing. Det slår Björn Owen Glad, global marknadschef på Spoon och ordförande i Månadens content, fast.

Publicerad: 7 januari 2020, 11:57

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Björn Owen GladContent MarketingContent

När årets jury i Månadens content sammanstrålade i början av året bestämde vi att vårt arbete skulle styras av några få, men viktiga, principer. Vi gjorde det för att (trodde vi) slippa ändlösa diskussioner om vad som är, eller inte är, content marketing. 

Ingenting kunde ha blivit mer fel. 

Oavsett hur tydliga våra principer har varit så har olika juryledamöter – undertecknad inkluderad – emellanåt försökt slå knut på oss själva för att bra case ska hamna högt på prispallen, trots att de slirat på våra principer. Det gör helt enkelt förbaskat ont när man måste peta bort fantastiska, kreativa och effektiva case ur startfältet på grund av att de egentligen borde tävla i någon annan kategori.

Årets sista möte var inget undantag. Av 24 inskickade bidrag var det en dryg handfull som kunde bocka av våra kriterier. Startfältet var väldigt starkt … men det var inte content marketing.

Seth Godin lär dock ha sagt någon gång att ”content marketing is the only marketing left”, och kanske är det just så. Behovet av att bygga publik, leverera värde och skapa lojalitet är så allmänt vedertaget att nästan all kommunikation bär ett stråk av content marketing. Eller så har begreppet i sig spelat ut sin roll.

Man kan i alla fall konstatera att ”allt är content” men väldigt lite är content marketing.

/Björn Owen Glad, Global Brand Manager på Spoon

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Björn Owen Glad

Marknadschef, Spoon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev