Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika content

Månadens vinnare ger allt annat än dålig smak i munnen

Publicerad: 26 oktober 2020, 12:54

Månadens vinnare är ATG och ”Jinders Hörna” av Gullers Grupp, där en av Sveriges mest bångstyriga artister Josefine Jinder kommenterade Elitloppet på e-sportskanalen Twitch. Ja, ni ser själva hur skruvat och briljant strategiskt det är – se och lär contentbyråer.


Josefine Jinder, en av Sveriges få punkstjärnor som för ett par år sedan gav fingret åt sin samarbetspartner H&M och kommenterade samarbetet med orden ”Jag får dålig smak i munnen av mig själv”. Kanske har marknadschefer inte stått på rad med mössan i hand och viftat pengar efter henne, men nu lär det blir annorlunda efter samarbetet med ATG där hon agerar kommentator under Elitloppet. Josefine är uppenbarligen genuint intresserad av travsporten. Men hon kanske inte har koll på vilka hästar som ”älskar lervälling”, vilka stall som precis har bytt hö eller vilka krakar som kommer gynnas av ett eventuellt kort upplopp. Helt enkelt är hon precis som många andra under våren som blev helt kära i travsport när all annan sport ställdes in. Karisman har hon, men den brinnande glöden att kommentera trav? Det känns 100 procent äkta. 

Marknadschefer där ute kanske skulle kunna tänka sig att döda en häst för att se samma engagemang från sina ibland trötta influencers och samarbetspartners. Hursomhelst är hela paketeringen riktigt vass. Twitch, som är mest förknippat med e-sport, fick ett uppsving i våras då kanalen var oslagbar när det gällde integration med tittarna. Det följde med här samt ett riktigt bra pr-snurr veckorna innan. Stort grattis till första platsen Gullers Grupp! På andra och tredje plats ser vi även två andra traditionella byråer. Inga contentbyråer på pallen denna gång. 

Jag knyter näven i fickan, och hoppas att resten av contentbyråerna gör likadant, för så här ska det inte se ut i vår egen disciplin. 

David Borg

partner, Borg & Owilli

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.