onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika design

Isabelle Dahlborg Lidström: Let's build a better world

Att formge och förbättra världen, är inte det något alla designers vill eftersträva, skriver Isabelle Dahlborg Lidström, ordförande i jurygruppen för Månadens design.

Publicerad: 21 december 2022, 09:11

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

KrönikaDesignNyheter

Årets sista omgång av månadens design är genomförd och den här gången var vi alla överens om att förstaplatsen, Minecrafts, värld fortsätter att fascinera och inspirera. 

Bolds energiska casefilm ger oss en inblick i det omfattande arbete som genomförts. Vi rör oss i högt tempo genom en komplex värld av pixlar och grids. Att arbeta med ett spel som Minecraft måste vara väldigt utmanande och ställa höga krav på teamet. Fokus har legat på att skapa en sammanhållen och konsekvent varumärkesupplevelse som hyllar spelets ikoniska estetik, känsla och charm. Det märks, ett väldigt väl genomfört arbete in i minsta detalj. Well done!

Vår silvernominering går till ett bidrag som gör skillnad, en kampanj signerad Abby World ska öka kännedom om barn med medfödda hjärtfel. Teenage Engineering har tillsammans med ljuddesignern Love Hultén skapat en modulär synth som producerar rytmer gjorda med hjälp av EKG från fyra barn med olika hjärtfel. Maskinen kommer att auktioneras ut på Alla hjärtans dag 2023 till högstbjudande och alla intäkter doneras till Swedish Heartchild Foundation. Det är omöjligt att värja sig från Teenage Engineerings fantastiska estetik och i kombination med ett välgörande ändamål har vi ett bidrag som normalt hade vunnit förstaplatsen om det inte vore för det storartade Minecraft-projektet. Den är både väldesignad och gör gott. Är det inte det vi alla vill eftersträva, att det vi håller på med gör skillnad i slutändan? 

LÄS MER: Pixligt och nygammalt tar hem årets sista Månadens design

Precis som när man spelar Minecraft har vi som designers stora möjligheter att forma den värld vi verkar och lever i. 

So lets make a better future happen. Men först njuter vi av en god jul och festligheter.

Läs alla krönikor från Månadens design här. 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

KrönikaDesignNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev