lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika idé

Frank Hollingworth: Sluta dansa och sjunga – det är inte så det funkar

Så varför i hela fridens namn är det så många företag just nu som gör reklam genom att visa upp människor som dansar och sjunger så fort de fått nys om företagets produkter eller tjänster? Den frågan ställer sig Frank Hollingworth, ordförande i Månadens Idé.

Publicerad: 22 juni 2021, 07:17

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Frank Hollingworth är cd på King och ordförande i Månadens idé.


Ämnen i artikeln:

Frank HollingworthKing

Jag har en idé.

Om hur man kan få fler att tycka om ett varumärke.

Jag tror inte att vi människor köper saker eller tjänster av företag vi inte tycker om. Det är ju därför ett företag bestämmer sig för att göra reklam. För reklamens roll är att göra produkten känd, men framförallt omtyckt. Att bli känd kanske inte är så komplicerat men att bli omtyckt är just precis så svårt som det låter. Det är ungefär som med att interagera med andra människor. Om du bara pratar om dig själv och dessutom alldeles för högt kan du säkerligen göra ett avtryck. Men ingen kommer vilja umgås med dig igen. Addera då att du samtidigt är osunt glad, skrattar och dansar samtidigt. Jag vet inte vad ni säger men det är inte en person jag är särkilt sugen på att träffa.

LÄS MER

Tvingande mjölkannons ger guldet till Oatly 

Så varför i hela fridens namn är det så många företag just nu som gör reklam genom att visa upp människor som dansar och sjunger så fort de fått nys om företagets produkter eller tjänster?

DET ÄR INTE SÅ DET FUNKAR.

Så nu till själva idén:

Sluta dansa och sjunga i era reklamfilmer. Såvida det inte finns en anledning till eller idé med det. Inget ont mot dans alltså, men det kräver sitt tillfälle. För jag tror man underskattar sin målgrupp om man ser det som ett recept för att ”skaffa vänner”. Det finns starka bevis för att det fungerar på motsatt håll och ni blir illa omtyckta istället. Ni lägger ju för jössenamn pengar på att bli illa omtyckta. Ta ert ansvar, bjud på er själva och våga sticka ut! 

Om ni vill veta vilka filmer jag tänker på (jag har gjort en lista och den blir bara längre för varje dag) eller om du vill få tips på hur man skaffar vänner, maila mig då gärna på frank@skräppost.se.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Frank Hollingworth

Ämnen i artikeln:

Frank HollingworthKing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev