Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika PR

Det ska vara roligt att tävla

Publicerad: 11 mars 2020, 13:09

Det är en ära att få sitta i juryn för Månadens kampanj, eftersom det handlar om en av de viktigaste sakerna vi har i vår bransch, tävlingarna. Det skriver Louise Leo, vd på JMWGolin och ordförande i Månadens pr.


Ämnen i artikeln:

Månadens KampanjLouise Leo

Det är kul att tävla. Och det är jättekul att vinna. Det gör mirakel för lagkänslan. Kunderna blir stolta. Och det höjer nivån på de jobb som görs.

Men för att det ska vara kul och meningsfullt att tävla måste tävlandet tas på allvar. Bidrag som är illa formulerade (eller inte alls), inte minst vad gäller uppdrag, mål och resultat, bedöms därefter (eller inte alls). Vi jobbar ju ändå med att formulera oss, och att påvisa effekten av vårt arbete är viktigt, inte bara i allsköns tävlingar. Det handlar om att kunderna ska se nyttan och fördelen med att fortsätta investera i förtjänad kommunikation.

Första omgången bjöd på många fina bidrag. Som vanligt i den här kategorin diskuterades vad som egentligen är PR. Vi i juryn är överens om att idén måste fått förtjänad uppmärksamhet/spridning för att vara en PR-idé att belöna. Men det räcker inte, det krävs en bärande och tydlig idé och ett gediget hantverk. Juryn är dessutom rörande överens om att vår bransch behöver enas om hur effekten ska mätas.

Pressbyråns kampanj bygger på en tydlig kreativ idé, är relevant om man ser till avsändare och kampanjperiod och lyckades hitta ett tydligt behov av positiv förnyelse av luciatåget, en av våra mest folkkära traditioner. En värdig första vinnare i årets version av Månadens Kampanj i kategorin PR.

Louise Leo, vd, JMWGolin.

Ämnen i artikeln:

Månadens KampanjLouise Leo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.