Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika utomhus

Johan Nerman: Grattis till utomhusreklamens Sergej Bubka

Ordförande Johan Nerman hyllar The Moldy Whopper, som totalt utklassade de övriga bidragen i årets andra omgång av Månadens utomhus.

Publicerad: 19 maj 2020, 06:41

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Johan Nerman, copywriter på Ehrenstråhle och ordförande i Månadens utomhus 2020.


Ämnen i artikeln:

IngoBurger KingJohan Nerman

Jag minns så väl när jag var liten och såg Sergej Bubka hoppa stavhopp. Varje tävling samma sak: Det var Bubka, sedan var det ingen, sedan var det ingen. Så överlägsen var han. Helt utomjordiskt jävla bra. De andra hopparna fick snällt stå bredvid och titta på när Bubka tävlade mot sina egna rekord. Till slut tog det stopp på oslagbara 6,14.

Precis så var det i andra omgången av Månadens utomhus 2020. Resten av bidragen får ursäkta – det var kul att de var med – men det här var aldrig någon tävling. SAMTLIGA (en gång om året får man använda caps) juryrepresentanter gav BK:s möglande burgare högsta betyg. Varenda en av oss. Det är nästan lika imponerande som införsäljningen av kampanjen måste ha varit.

Att våga pantsätta det mest dyrbara och heliga man har – sin krispiga packshot – för att satsa allt på den kommunikativa storvinsten… Ja, vad ska man säga? The Moldy Whopper har både mod, kreativitet och smartness. Helt enkelt allt den här tävlingen är tänkt att belöna. 

Därför säger vi stort grattis till Ingo och Burger King till ett kommunikationsjobb i världsklass och en sällsynt välförtjänt förstaplats. Sedan får vi så klart slänga in ett kudos till Bris och Oatly också. Två helt olika men båda riktigt fina kampanjer som inshallah hade kunnat skörda ännu större framgångar en annan omgång. Men nu råkade de tyvärr tävla mot Sergej Bubka.

Och Bubka själv då, hur gick det för honom? Jo, det där oslagbara rekordet slogs ju till slut. Nu är det en svensk 21-åring som har hoppat högst i världen. Lite inspiration för oss alla inför nästa runda av Månadens utomhus på andra sidan sommaren.

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Johan Nerman

Copywriter, Ehrenstråhle

Ämnen i artikeln:

IngoBurger KingJohan Nerman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.