Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Kommunikationscheferna som hördes mest i maj

Publicerad: 27 maj 2020, 11:24

Från vänster: Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef på IFK Göteborg samt Tina Benson, informationschef på LKAB.

Foto: Press

Vilka kommunikationschefer fick störst genomslag i talad media under maj? Resumé har tagit del av mediebevakaren All Ears genomgång.


Ämnen i artikeln:

Andreas JanssonSvenska fotbollförbundet

Svenska All Ears (tidigare Signal Signal) beskriver sig som världens första automatiska mediebevakningstjänst för talat innehåll. Bolaget grundades 2016, och gör enligt egen utsago allt som sägs i tv, radio, poddar och Youtube sökbart. 

Nu har mediebevakaren sammanställt en lista över de marknadschefer som fick störst genomslag i talad media i maj månad. Genomgången vittnar om att det inte är vid coronarelaterade nyheter som svenska kommunikationschefer hörts mest, trots att viruset fortfarande i stor grad dominerar nyhetsbevakningen. 

Istället är det jordskalvet i Malmgruvan, som gör Tina Benson, informationschef på LKAB, till listans etta. Hon medverkade dels i SVT samt hördes i 16 radioprogram. 

Sveriges näst mest omnämnda kommunikationschef i maj är Svenska Fotbollsförbundets Andreas Jansson. Han hördes i elva radiosändningar, efter ett bråk om SFF:s beslut att förbjuda klubbarna att använda andra streamingtjänster för barn- och ungdomsmatcher än SFF:s egna. 

På tredje plats återfinns Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef på IFK Göteborg. Hon hördes i nio sändningar i samband med att föreningen gick ut med att man överväger att byta hemmaarena till Stora Ullevi. Detta för att kunna ha så stor publik som möjligt, samtidigt som riktlinjerna kring coronaviruset följs. 

På fjärde plats kommer Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på SL, som hörts sju gånger hittills i maj. På femte plats kommer Carina Landin, kommunikationschef på Ragunda kommun, som hördes i sex sändningar efter att kommunen först vägrat redovisa antalet coronasmittade inom äldrevården. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.