Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Rapport: Covid-19 har fått företagsledare att prioritera transformation

Publicerad: 14 december 2020, 09:50

Pandemin har fått många organisationer världen över att radikalt förändra sätten att arbeta på. Ledningar har gått från att planera utifrån en mer förutsägbar omvärld till att anpassa organisationen för löpande omställning. Detta visar en rapport från Deloitte.


Deloittes rapport ”The social enterprise in a world disrupted” bygger på svar från 3 600 ledare i 96 länder. För första gången i rapportens 11-åriga historia var de som svarade för näringslivet (56 procent), fler än de som svarade för HR (44 procent) – vilket understryker den ökande betydelsen av HR:s roll i verksamhetstrategier och beslutsfattande.

När pandemin har skapat ett nytt normaltillstånd har humankapital och HR-agendan är i centrum för ledarnas prioriteringar.

72 procent av ledarna identifierade ”förmågan att anpassa sig och ta nya roller” hos sina medarbetare som en prioritet för att bemöta och navigera tider av förändring. Samtidigt anser endast 17 procent av samma population att deras organisation är ”mycket redo” att göra detta.

Andelen HR-chefer som är ”mycket säkra” på HR-funktionens förmåga att navigera under framtida förändringar fördubblats från 1 av 8 under 2019 till nästan 1 av 4 under 2020.

Rapporten visar att ledare i större utsträckning skiftar fokus från att enbart optimera automatisering till att fokusera på hur de mänskliga resurserna kan kompletteras av teknik och vice versa.

69 procent av ledarna uppgav att de genomfört förändringar under covid-19 för att skapa bättre förutsättningar för medarbetarna att prestera hållbart under rådande omständigheter.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.