lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Månadens idé

Så kuppade byrån Pewdiepies “kontor”

Publicerad: 21 juni 2022, 09:47

Animal och Evoko ”snodde” Pewdiepies stol

Fri placering på kontoret efter corona? Pewdiepie och ett gäng andra influencers har blivit ”bortmotade” från sina kontor. Nu prisas Animal och Evoko av en enig jury i Månadens Idé.

Ämnen i artikeln:

PewdiepieYoutubeAnimal

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


 

01. The Desk Snatch Pre-Rolls

Byrå: Animal
Kund: Evoko

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Är det ett problem med fria platser på kontoret? Det ansåg Evoko, ett företag som erbjuder produkter för att underlätta konferensbokning. För att kasta ljus på ”först till kvarn-principen” återskapade man ett gäng Youtubers studios. Sedan körde man riktade pre-rolls på deras respektive kanaler för att hinna före och ”sno” deras arbetsplatser.

– Det är alltid svårt att säga exakt hur man kommer på en idé. Men eftersom det är först till kvarn till skrivborden på vårt eget kontor, så pratade vi mycket om känslan när någon hunnit före och tagit ens favoritplats. När vi kom fram till att det kunde vara roligt att sno någon annans plats, hamnade vi ganska snabbt på Youtubers. De sänder nästan alltid från samma plats och deras media gör att man med en extremt snävt riktade pre-rolls kan hinna före, säger August Laustsen, art director på Animal.

All jobb med att återskapa studiorna gjordes av arbetsgruppen själv, tillsammans med Johan Widström som precis startat produktionsbolaget Rulla Bandet. man specialbyggde alla möbler och printade ljuskontakter på papper som man sedan tejpade upp för att efterlikna de som Pewdiepie har.

– För att återskapa First We Feast-studion var vi tvungna att köpa tolv olika chilisåser, så nu har vi ett gäng flaskor ”Hell fire – Zombie Snot” stående på kontoret om någon skulle vara sugen. Men den största utmaningen var att få allt så likt som möjligt utan att använda exakt deras grejer. Sedan måste vi hylla vår uppdragsgivare Evoko, de är alltid modiga och nyfikna. En idé är ingenting värd om det inte finns någon som vågar tro på den.

Vad har ni sett för effekt av kampanjen?
– Tanken var att fansen till någon av de olika Youtubers:arna skulle plocka upp och dela filmerna. Och det gick otroligt snabbt med Pewdiepie-filmen som blev delad på hans största subreddit med 3,6 miljoner subscribers. Den filmen fick på ett par timmar mer än 11 000 upvotes och hundratals kommentarer. En kul grej för samtliga filmer var att över 90 procent valde att titta till slutet (läs 40 sekunder) – en positiv respons från en målgrupp som vanligtvis inte gillar reklam.

Har ni fått nån respons från de Youtubers vars kontor ni återskapat?
– Inte ännu. Men Pewdiepie kollar ibland igenom sina subreddits och gör content på det – så vem vet vad som händer?

*

Så tyckte juryn:

Jesper Eronn, copywriter på F&B Daily: Ett klassiskt enkelt och starkt filmkoncept som växer ytterligare i Youtube-kanalen och som ”snackis” bland följare till Youtubers. Bananmannen är allra bäst bland filmerna förstås.

Malin Evrenos, creative director på River: Tänk att en pre-roll för att boka skrivbord på kontor kan bli såhär kul och relevant. Uppfriskande och spot on. 

Paul Martinsson, copywriter på Isobar: En pre-roll kampanj för ett skrivbordsbokningssystem såhär i post-corona-tider, så mycket samtid på en och samma gång! Grymt smart och kul, och en mycket värdig vinnare av månadens omgång.

 

Arbetsgrupp

CD: Erik Lindqvist

CD: Jakob Swedenborg

Art Director: August Laustsen

Copywriter: Erik Wingfors

Projektledare: Sophia Lavasani

Produktionsledare: Alexandra Ekström Madrid

Produktionsbolag: Rulla Bandet

Producent: Johan Widström

Regissör: August Laustsen

Extra credit: Marcus Lundvall

Extra credit: Robin Cedvin

2. A very satisfying costumer service

Kund: Blanche Stories
Byrå: IW Edition

Att ringa kundtjänst är vanligtvis inte särskilt sexigt. Men när företaget i fråga heter Blanche Stories, vars affärsidé är ”Audioerotik på kvinnors villkor”, såg IW Edition en spännande chans att levandegöra hela varumärket genom deras tråkigaste kontaktyta. Så skapades en fullt fungerande kundtjänst som också är en interaktiv sexnovell. 

Genom ett större antal knappval kan man styra samtalets riktning helt efter sina egna sexuella fetischer. Du kanske ringer för en fakturafråga eller för att få teknisk support, men landar i att du utforskar en fantasi om att låta grannen se på medan vår kundtjänst ger dig livets oralsex. Kanske har du fantiserat om att vara med en tjej? Ja, då är det bara att byta den manliga rösten till en kvinnlig. Allt som allt skapade man 52 olika möjliga förgreningar beroende på vart du vill att samtalet ska leda för att kunna lägga på tillfredsställd.

Här kan du titta på casefilmen.

*

Så tyckte juryn:

Jesper Eronn, copywriter på F&B Daily: Krocken mellan snusk- och kundtjänstprat är välgjord och riktigt lyckad. Oavsett hur många i målgruppen som fysiskt går igång, så går det inte att låta bli att tycka att detta är kul. 

Malin Evrenos, creative director på River: Roligt och smart sätt att demonstrera produkten. Kundservice får en bredare innebörd när fakturafrågor och fantasidesign kombineras med hjälp av förinspelad röst och flervalsfrågor. 10 poäng på stämningen i juryrummet när vi lyssnade igenom bidraget.

Paul Martinsson, copywriter på Isobar: Klart man ska använda den automatiska kundtjänsten som interaktiv sampling av produkten. Särskilt när produkten är erotiska ljudboksnoveller. Och särskilt när utförandet är felfritt och alla detaljer får idén att lyfta. 

Arbetsgrupp

Johanna Reis, CD/Copy

Kalle Berglind, Art Director

David Leeb, Projektledare

Clara Lindholm, Planner

3. Cover Sweden

Byrå: Forsman & Bodenfors
Kund: Visit Sweden

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Visit Sweden och Forsman & Bodenfors tog några av Sveriges mest klassiska skivomslag, nya som gamla, och gjorde dem till nya turistdestinationer.

I Youtubeserien Cover Sweden skickar musikjournalisten Fredrik Strage ut programledarna Erik Ekstrand och Ayan Jamal att hitta platserna där omslagen är fotograferade och samtidigt leta efter spännande turistmål i närheten. 

*

Så tyckte juryn:

Malin Evrenos, creative director på River: Fin idé som engagerar fler ju kändare skivomslag man får tag i. 

Paul Martinsson, copywriter på Isobar: Upptäck platser genom musik du gillar, eller musik genom platser du gillar. Kul content-version av förra månadens vinnare. Når inte lika brett (eller högt) som IKEA-varianten, men för alla fans blev hemestern plötsligt lite mer inspirerad. 

 

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare - Visit Sweden

Kristina Nyström - Head of Sweden & Nordics

Nils Persson - Chief Marketing Officer

Ebba Ekelund - PR Manager Sweden & Nordics

Olivia Brodd - Project Manager Sweden & Nordics

Malin Czernik - Digital Development Manager

Emmie Bolmstedt - Digital Producer & Content

Anna Hjerdin - Senior Social Media Manager

Robert Hedlund - Brand Manager

 

Byrå - Forsman & Bodenfors

Pontus Levahn - Copywriter

Johanna Hofman-Bang – Art Director

Lena Birnik – Account Manager

Ann Spennare-Bengtsson – Account Director

Håkan Larsson - Designer

Julia Samuelsson – PR Strategist

Jade Deconzac Mbay - Researcher

Elisabeth Christensson – Writer

Music Supervisor: Jenny Ring

 

Splay One:

Lina Lundberg - Client Manager

Mina Fagerfjäll - Creative Director

Mikael Ginal - Producer

Mimmi Bringholm – Project Manager

Elin Roslund – Production Manager

Joel Apelqvist - Editor

Robin Johansson - Editor

Linus Häggman – Art Director

André von Grothusen - Copywriter

Alexander Edström – Motion Graphics

Athena Moghimi - Casting

 

Mediabyrå: Mindshare

Mikael Christenson - Business Development Director

Jennie Strandberg - Client Manager

Anton Cleaesson – Social Media Specialist

Yasin Mahani – Digital Planner

Jessica Hagenius – Programmatic Specialist

Filippa Hellström – Ad Tech

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev