Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Amazon uppges vilja köpa klassiska filmbolaget MGM

Publicerad: 18 maj 2021, 06:10

MGM:s klassiska lejon.

Foto: Pixabay

Svenska handlare ser ljuset i slutet av pandemitunneln, Twitter på väg att lansera prenumerationstjänsten Twitter Blue och e-handelsjätten Amazon uppges vilja köpa amerikanska filmstudion MGM. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AmazonClubhouseSwishE-handelSvensk HandelTwitter

Amazon för samtal om att köpa det anrika amerikanska filmbolaget MGM (Metro Goldwyn Mayer), som ligger ute till försäljning sedan december. De nuvarande ägarna, ett konsortium där bland annat Sony, kabel tv-bolaget Comcast och ett antal riskkapitalbolag ingår, hoppas på en köpeskilling på omkring nio miljarder dollar (motsvarande runt 75 miljarder kronor). Förhandlingarna med e-handelsjätten ska ha pågått ett tag och leds av MGM:s styrelseordförande Kevin Ulrich och Amazons tv-chef Mike Hopkins, enligt Variety. Varken representanter för Amazon eller MGM har kommenterat uppgifterna. Det skriver TT. 

Så sent som i går måndag skedde den senaste konsolideringen på marknaden när det stod klart att AT&T-ägda Warner Media går ihop med Discovery. 

Nu ser svenska handlare ser ljuset i slutet av pandemitunneln
Svensk Handels Handelsbarometern för maj månad visar att sällanköpsvaruhandeln, tack vare den ökade vaccinationstakten, ser positivt på framtiden för första gången på flera år. Den försiktiga optimism som råder beror på att handlarna nu framför allt har positiva förväntningar på den framtida försäljningen. Förväntningarna på antalet anställda och på lönsamheten är fortsatt något svagare. Framtidsindikatorn för butikshandeln som helhet ökar till 99,5 och befinner sig därmed väldigt nära den neutrala nivån, som är 100. Även partihandeln ser positivt på de närmaste tre månaderna. Det gäller även e-handeln, som gått starkt genom hela pandemin. 

LÄS MER: Guide till den perfekta e-handeln – så maxar du produkternas fördelar

Ny vd på Swish
Apropå e-handel så får betalappen Swish en ny vd i form av Urban Höglund. Han kommer närmast från Handelsbanken, där han varit chef för området som kallas för kort, mobila betalningar och vardagserbjudande. Det skriver Breakit. Han berättar för sajten att antalet Swish-betalningar till företag är på väg att passera de som sker mellan privatpersoner. Själv ser han också stora möjligheter för hur Swish-appen kan användas för att förbättra köpupplevelsen i den allt mer digitaliserade handeln.

Journalist vittnar om hat mot judar på Clubhouse
Våldet mellan terrororganisationen Hamas och Israel har pågått i mer en vecka och över 200 personer har dött. De ökade spänningarna märks även i Sverige, genom hat och hot mot judar, enligt den judiska församlingen i Stockholm och Göteborg, som främst får rapporter om hat på sociala medier. Det skriver Expressen. En plattform där hatet flödar är ljudplattformen Clubhouse, som i Sverige slog igenom stort i början av februari. Journalisten Negar Josephi har tagit del av antisemitiska samtal i rum på Clubhouse, där hon bland annat beskriver hur flera nya anonyma konton har öppnat där användare har Hitler som profilbild. Nu anser Negar Josephi att Clubhouse måste ta sitt ansvar och kanske till och med stänga ner så länge det förekommer hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet

Twitter på väg att lansera prenumerationstjänsten Twitter Blue
Enligt en tweet från researchern och apputvecklaren Jane Manchun Wong kan Twitter komma att lansera en ny prenumerationstjänst. Namnet på tjänsten uppges blir Twitter Blue och kostnaden kommer ligga på 2,99 dollar i månaden. Funktioner som väntas ingå i tjänsten är möjligheten att organisera och spara tweets i samlingar för att enkelt komma åt dem vid senare tillfälle, samt att kunna ”ångra” tweets några sekunder efter att man publicerat dem. Jane Manchun Wongs uppgifter kommer inte som någon chock då Twitter de senaste månaderna varit öppna med planerna på att lansera en prenumerationstjänst. Det skriver The Guardian

Amanda Törner (tjänstledig)

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News