Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

ASAP Rocky ny delägare i Klarna – ska hjälpa bolaget med mode och hållbarhet

Publicerad: 2 juni 2021, 06:24

ASAP Rocky är Klarnas senaste kändissamarbete.

Foto: TT / Joel C Ryan

Nytt restaurangkoncept kan vara på väg från Tesla, det blir namnet på Warner Medias och Discoverys nya bolag och ASAP Rocky näst på tur inom Klarnas kändissamarbeten. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

KlarnaAsap RockyE-handelWarner BrosDiscoveryTeslaElon MuskDonald Trump

Snoop Dogg, Lady Gaga – och nu ASAP Rocky. Klarna har under de senaste åren lite grann gjort det till sin grej att knyta till sig världsstjärnor i udda kampanjer med en tvist. I ett pressmeddelande tillkännager Klarna att Rakim Mayers, som ASAP Rocky egentligen heter, har gått in som investerare i bolaget och samtidigt agerade som Klarnas vd för en dag, närmare bestämt i går den 1 juni. 

I pressmeddelandet beskriver Klarna att ASAP Rocky är ”som gjord för att ta över tyglarna då han delar Klarnas passion för innovation och konsumentmakt”. 

”ASAP Rockys status som disruptiv kraft i konstant förändring och med stilbildande smak gör honom till den perfekta partnern vilken kan hjälpa Klarna utvecklas som den ultimata upplevelsen för den moderna shopparen”, heter det vidare. 

– ASAP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom. Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag, säger Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare till Klarna. 

ASAP Rocky ska först och främst hjälpa Klarna inom området mode och hållbarhet och kommer skapa exklusivt innehåll för Klarnas shoppingapp, fokuserat på kreativt återanvändande och vintagemode. Hur stor ASAP Rockys investering är framgår inte av pressmeddelandet. 

Förutom som hiphop- och modestjärna är ASAP Rocky i Sverige känd från den märkliga episod som utspelade sig sommaren 2019, då artisten satt häktad i Stockholm i över en månad för en misshandel han senare dömdes för. Händelsen blev en världsnyhet och fick bland annat dåvarande president Donald Trump att ringa statsminister Stefan Löfven och sedan vända sig till Twitter för att vädra sitt missnöje med Sveriges behandling av artisten. 

LÄS MER: Showbiz, konverteringar och skuldsättning – därför är varumärket allt i Klarnas strid om USA

Tesla ansöker om varumärkesregistrering för restaurangkoncept
I flera års tid har Teslas grundare och vd Elon Musk pratat offentligt om planerna på att lansera någon form av restaurangkoncept. Nu kommer ett tecken på att planerna kan vara nära att bli verklighet. Tesla har nämligen ansökt om varumärkesregistrering för tre nya varumärken inom just restaurangkategorin. Ansökan väntar på att få ett godkännande och kommer att granskas av advokat omkring den 27 augusti. Det skriver Techchrunch

Efter sammanslagningen av Warner Media och Discovery – det blir namnet på streamingjätten
I maj kom nyheten att Warner Media, som äger HBO Nordic, slås ihop med Discovery och bildar ett nytt fristående streamingbolag. Nu står det klart vad som blir det nya bolaget namn: Warner Bros. Discovery. Den nya loggan innehåller en mening från Warner Bros klassiska film The Maltese Falcon – ”the stuff that dreams are made of” – vilket enligt bolaget ska vara en hommage till Warner Bros. arv och även fokus för den nya streamingjätten. Sammanslagningen beräknas vara genomförd i mitten av 2022. Se den nya loggan hos Adweek

Amanda Törner (tjänstledig)

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News