Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Boris Johnson lockar väljarna – med parodi på ”Love Actually”

Publicerad: 10 december 2019, 07:36

Boris Johnson gör parodi på den romantiska komedin ”Love Actually” i sin nya kampanj.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tar hjälp av den romantiska komedin ”Love Actually” inför parlamentsvalet, Walmart drar tillbaka tröja med kokainsniffande tomte och tufft för svensk e-handel trots Black Friday. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

BrexitWalmartBlack FridayNetflixAmazonJeff BezosDonald Trump

På torsdag den 12 december går Storbritannien till valurnorna och brexit kommer avgöras. Det konservativa partiet med premiärminister Boris Johnson i spetsen leder i opinionsmätningarna, även om Labour och Jeremy Corbyn hämtat in under valrörelsen. Vinner Boris Johnson kommer Storbritannien att lämna EU den 31:a januari, vinner Labour kommer det att bli en andra folkomröstning om EU. 

Såhär i slutspurten inför valet – och i juletider – tar Boris Johnson hjälp av en modern brittisk julklassiker för att charma väljarna. I en ny kampanjfilm som publicerades sent på måndagskvällen gör premiärministern en parodi på ”Love Actually” som kom 2003 och som utspelar sig i London under veckorna innan jul. 

I kampanjfilmen gör Boris Johnson en remake av den scen där karaktären Mark, spelad av Andrew Lincoln, håller upp plakat med kärleksförklaringar till Keira Knightleys karaktär Juliet. Bois Johnson försöker med samma metod i stället övertyga en väljare om att rösta på de konservativa för att brexit ska bli verklighet. Se filmen nedan. 

Walmart drar tillbaka tröja med kokaintomte
Dagligvarujätten Walmart har dragit tillbaka flera föremål med jultema från sin e-handel i Kanada efter kritik från kunder. Det skriver Adweek. Ett av föremålen var en jultröja som ett företag under namnet Fun Wear ligger bakom, med ett tryck som föreställer en jultomte som sitter framför vad som ser ut som linor av kokain. Under bilden står budskapet ”Let it snow”. Tröjan väckte snabbt reaktioner på sociala medier, och Walmart Kanada bad om ursäkt i ett uttalande där de säger att tröjorna inte ”representerar Walmarts värderingar och inte har någon plats på vår hemsida”.  

Tufft för svensk e-handel – trots Black Friday
Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel sjönk med 3,2 procent i november jämfört med samma månad förra året. Det framgår av Stilindex från Svensk Handel Stil, som Breakit rapporterar om. Enligt Svensk Handel Stil verkar det som att Black Friday-fenomentet med Black Weeked och Black Week gått sämre i år för aktörerna som främst har fysiska butiker. 

”Klädföretagens e-handel visade ovanligt nog ett större minus än den fysiska handeln i november. För skor gäller det omvända då näthandeln förbättrade siffrorna något”, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

LÄS MER: ”Experterna: Därför går varumärken bort sig i rea-träsket” 

Netflix dominerar Golden Globe-nomineringarna
Igår kväll svensk tid presenterades nomineringarna till Golden Globe-galan, som helt och hållet dominerades av streamingjätten Netflix i både tv- och film-kategorierna. Totalt fick Netflix 34 nomineringar, följt av HBO som fick 15. Hulu och Amazon Prime fick fem nomineringar vardera, fölt av FX som fick fyra. Apples nya streamingtjänst Apple TV+ fick tre nomineringar. Hyllade HBO-serien ”Big Littles Lies” är nominerad i den prestigefulla kategorin Bästa dramaserie, tillsammans med The Crown (Netflix), ”Killing Eve” (BBC America), ”The Morning Show” (Apple TV+) och ”Succession” (HBO). 

Amazon anklagar Trump för att ha påverkat Pentagon till Microsofts fördel
Det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon gav det så kallade Jedi-kontraktet, som gäller molntjänster värt 100 miljarder kronor, till Microsoft. Något som fått konkurrenten Amazon att anklaga president Donald Trump för att ha påverkat Pentagon till Microsoft fördel genom sina upprepade attacker på Amazon- och Washington Post-ägaren Jeff Bezos. Det skriver bland annat Di. I ett överklagande begär Amazon att kontraktet rivs upp och att intressenternas anbud granskas på nytt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.