Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Bruce Springsteen åkte fast för rattfylla – Jeep drar tillbaka Super Bowl-kampanjen

Publicerad: 11 februari 2021, 07:37

En av Super Bowls mest uppmärksammade kampanjer dras tillbaka, oklart vad som händer med Tiktoks amerikanska verksamhet och Instagram lovar återigen tuffare tag mot rasism. Det och mer från dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

MDC partnersSuper Bowl

Jeeps samarbete med Bruce Springsteen var en av Super Bowls mest uppmärksammade kampanjer. Uppmärksamheten handlade mest om huvudpersonen, som genom karriären tackat nej till reklam, snarare än filmens kreativa höjd. Nu får det Fiat-ägda bilvarumärket lägga om sin planering. Under gårdagen blev det nämligen känt att Bruce Springsteen den 14 november, två månader innan filmen spelades in, greps för rattfylla. Kort efter att nyheten spreds valde Jeep att pausa all filmen på alla plattformar. Innan nyhet om Springsteens gripning hade filmen 37 miljoner visningar på Youtube.

Huruvide Jeep kände till att Bruce Springsteen blivit gripen innan filmen spelades in är fortfarande oklart.

”Det vore olämpligt för oss att uttala oss om något vi bara läst om. Det stämmer dock att vi pausat kampanjen tills dess att all fakta ligger på boger. Kampanjens budskap om gemenskap är lika relevant som tidigare, precis som budskapet om att alkohol och bilkörning är en kombination vi aldrig kommer acceptera” säger en talesperson för Jeep till AdAge.

Efter Trumps krav – oklart vad som händer med Tiktok i USA

USA:s före detta president Donald Trump krävde under hösten 2020 att Tiktoks amerikanska verksamhet skulle säljas. Anledningen var att den dåvarande presidenten ansåg att den Bytedance-ägda appen utgjorde en säkerhetsrisk för landet. I september trodde många att en affär var klar och Walmart och Oracle pekades ut som köpare för cirka 250 miljarder dollar. Diskussionerna mellan amerikanska myndigheter och Bytedance har sedan dess fortsatt, och nu har den påtvingade försäljningen satts på paus av president Joe Biden. Det rapporterar Wall Street Journal. Oavsett om det blir en affär eller inte kommer formerna för den ha förändrats då Tiktok inte längre lever under ett aktivt hot om nedstängning.

Efter fotbollsspelarnas protester – Instagram lovar tuffare tag mot rasism

De senaste månaderna har flera engelska fotbollsklubbar och spelarprofiler gått hårt åt Instagram som de menar inte gör tillräckligt åt den rasism och de hot som florerar på plattformen. Flera spelare har efter svaga prestationer på planen fått mängder av rasistiska påhopp. Nu tycks Instagram lyssna på protesterna och lovar tuffare tag mot de användare som hotar och hatar via direktmeddelanden. De användare som bryter mot de nya reglerna kommer inledningsvis inte kunna skicka direktmeddelanden under en viss period. Bryter de återigen mot reglerna kommer deras konton att stängas ned, det rapporterar The Verge.

Finansiella oklarheter skjuter upp sammanslagningen mellan MDC Partners och Stagwell

I december meddelade holdingbolaget MDC Partners, som bland annat äger svenska Forsman & Bodenfors, en sammanslagning med huvudägaren Stagwell Group. Nu skjuts sammanslagningen framåt eftersom båda bolagen upptäckt brister i sin interna finansiella rapportering, det rapporterar AdAge. Bristerna kan enligt bolagen leda till att de inte rapporterar i linje med de regler och lagar som finns kring börsnoterade bolag. Medan MDC Partners sedan tidigare är ett börsnoterat bolag är Stagwell Group inte det. Trots de inrapporterade problemen steg MDC Partners aktie, som de senaste åren befunnit sig i fritt fall, till sin högsta värdering på ett år, 3,36 dollar.

Stagwell Group köpte MDC Partners, som länge letat en köpare, 2019.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MDC partnersSuper Bowl

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.