Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Burger Kings karantänkampanj – gratis Whopper mot Zoom-bakgrund

Publicerad: 29 april 2020, 05:26

Burger King utnyttjar en outnyttjad mediekanal, Googles omsättning slår förväntningarna och Ogilvys globale vd kliver av. Detta är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Burger KingGoogleYoutubeOgilvy

Burger King uppmärksammas ofta för sin marknadsföring, och nu kommer nästa giv. När människor inte längre kan se hamburgerkedjans utomhustavlor utanför hemmet för dem dessa in i människors hem. Den som använder Burger Kings bakgrunder till programmet Zoom i sina möten med kollegerna och sedan laddar upp bilden på Twitter under hashtaggen #HomeofTheBillboards får nämligen en gratis Whopper. Kampanjen går i USA och är framtagen av byrån David Buenos Aires. Detta skriver Adweek.

Googles omsättning bättre än väntat
Bolagets moderbolag Alphabet har redovisat hur det har gått under det första kvartalet. Det visar sig att Alphabet redovisade en omsättning på 33,7 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 330 miljarder kronor. Förväntningarna låg på 32,6 miljarder dollar så verkligheten överträffade dem. 82 procent av intäkterna kommer från annonser. Vinsten per aktie hamnade på 8,87 dollar, där låg prognosen på 10.36.

– Vår annonsaffär under de två första månaderna i kvartalet var stark, men i mars såg vi en signifikant och plötslig avmattning i annonsintäkter. Tidpunkten för avmattningen stämmer överens med de platser och sektorer som är påverkade av viruset och av nedstängningsorder”, sa Alphabets vd Sundar Pichai i ett samtal med analytiker enligt Di Digital.

Youtube inför ett faktagranskningsverktyg
Nu kommer Youtube inför länkar till externa artiklar för faktakontroll. Dessa kommer alla Youtubeanvändare i USA att se och de kommer att visas över videor när människor skriver in sökningar efter covid-19-realterat material. Det rör sig om artiklar från olika mediehus som följer standarder för faktakontroll. Verktyget finns redan i Indien och Brasilien. Detta är ett nygammalt grepp: för två år sedan började Youtube posta länkar till Wikipedia under videor om konspirationsteorier. Det skriver Adweek.

Ogilvys globale vd kliver av
John Seifert
, vd för Ogilvy globalt, meddelade internt igår att han kommer att gå i pension år 2021. John Seifert har i 41 år arbetat på Ogilvy och efterträdde Mile Young som global vd och ordförande i början på 2016. John Seifert har själv påpekat vid ett tidigare tillfälle att han kommer att bli den siste vd:n som har jobbat med alla åtta tidigare ordföranden, inklusive David Ogilvy som grundade Ogilvy. Nu söker WPP:s vd Mark Read efter en person som kan ta över Seiferts roll. Han stannar till dess att en efterträdare är på plats. Det skriver Adweek.

Googles anställda kan återvända till jobbet första juni
Den personal som jobbar hemifrån för Google kan inte återvända till kontoret förrän tidigast den första juni. Det framgår av ett internt meddelande till de anställda från vd:n Sundar Pichai som CNBC tagit del av. Alla kommer inte heller återkomma samtidigt, det kommer i stället att ske stegvis och vara lite olika beroende på kontor. Det skriver CNBC.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.