Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Coronadrabbade får musikvideo från Volvos ägare

Publicerad: 2 mars 2020, 07:37

Geelys kommunikation tar en oväntad vändning, Greta Thunberg har påverkat en tredjedel av svenskarna och ölet Corona säger sig inte ha skadats av viruset. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Greta ThunbergVolvo

Kommunikationen för kinesiska Geely, som äger Volvo, har tagit en oväntad vändning. De släpper en musikvideo och en hyllningssång till de som har drabbats av Coronaviruset. I en pampig film konstaterar de att ”deras leenden fortfarande skiner.” Fredrik Fällman, docent i sinologi på Göteborgs universitet, menar att filmen har tydliga inslag av propaganda. Det håller dock inte experten Frédéric Cho med om.

– Patriotismen är ett sätt att visa på att man ställer upp och bidrar, mer än så är det inte. Man behöver inte dra ytterligare växlar på det, säger han till Göteborgs-Posten

PR-geniet Greta Thunberg har påverkat var tredje svensk
Det är redan många i kommunikationsbranschen som inspireras av hennes sätt att påverka, senast häromveckan stod Forsman & Bodenfors vd Silla Levin på scen på Resumés event Årets Byrå och lovordade Greta Thunberg och hennes beslutsamhet. Att hon påverkat har det hittills inte rått några tvivel om, men nu står det klart hur mycket hon har påverkat. Enligt en undersökning från Sifo som Expressen låtit göra svarar 29 procent att Greta Thunberg har påverkat synen på klimatförändringarna. Sifos opinionschef Toivo Sjörén tycker att siffran är hög – om den skulle översättas till hela Sveriges befolkning skulle det innebära att över två miljoner människor anser att hon gjort avtryck i deras liv. Klimatpsykologen Kali Andersson tycker dock inte att siffran är särskilt hög.

– Jag tycker att siffran är väldigt låg, eftersom Greta Thunberg har påverkat medierna oerhört mycket. Alla skriver om Greta, och nästan alla i hela världen vet vem hon är, säger Kali Andersson till Expressen.

Ölet Corona slår tillbaka mot rapporter som säger att varumärket skadats av viruset
Constellation Brands, som äger ölmärket Corona, förnekar att försäljningen skulle ha drabbats på grund av Coronaviruset. Det är tvärtemot vad en undersökning från PR-byrån 5W Public Relations säger. I torsdags skickade de ut ett meddelande där de hävdade att ”38 procent av öldrickande amerikaner inte skulle köpa Corona under några som helst omständigheter nu.”

– Det är extremt olyckligt att desinformation om virusets påverkan på vår affär nu sprids i såväl traditionella som sociala medier utan någon som helst validering eller faktagranskning. Dessa påståenden reflekterar inte vår affär eller hur våra konsumenter agerar, vilket vi ser i feedbacken från våra återförsäljare, säger Bill Newlands, vd på Constellation Brands enligt Adage.

Bloombergs kampanj satsar allt på supertisdagen
Under lördagens demokratiska primärval i South Carolina fanns kandidaten Michael Bloomberg inte med på valsedeln. I stället planerar han att med pompa och ståt sjösätta en jättekampanj inför supertisdagen som äger rum under morgondagen, då 14 delstater utser sin presidentkandidat samtidigt. Detta hoppas han påverka genom 2400 kampanjaktiviteter i 30 delstater, där han själv kommer att medverka i Virginia, North Carolina, Alabama och Texas. Det skriver Reuters.

Linkedin gör en Snaphat – testar stories
Hur ska Linkedin bli lite mer ungdomlig och poppig? Svaret tror nätverket ha hittat i att testlansera en storiesfunktion, precis som Snapchat, Instagram och Facebook. Det beskrivs nu som ”ett nytt konversationsformat för affärskommunikation.” Enligt nätverkets innehållschef Pete Davies är tanken att man ska kunna visa upp nyckelhändelser från arbetsrelaterade evenemang eller tips och tricks om hur vi kan göra jobbet smartare. Huruvida Linkedin kommer att rulla ut funktionen på bred front återstår att se. Det skriver The Verge.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Greta ThunbergVolvo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.