Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Efter ett kampanjkrig med borttagna annonser – nu är Donald Trump smittad av corona

Publicerad: 2 oktober 2020, 06:27

Donald Trump har smittats av corona kort efter att Facebook har raderat flera annonser från presidentens kampanj med felaktiga påståenden om viruset, varumärket ökar sina satsningar på influencers och Burger King vinner en Grand Effie. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpCoronavirusetFacebookTikTokBurger King

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han och hustrun Melania Trump har testat positivt för coronaviruset. 

”Vi kommer omedelbart att sätta oss i karantän och påbörja tillfriskningen. Vi kommer att komma igenom det här tillsammans!” skriver han.

Den 74-årige presidenten ingår själv i riskgruppen för sjukdomen, har under 2020 uttryckt skepsis mot munskydd och i stället framfört ett antal alternativa behandlingsmetoder med en månad kvar till valdagen den 3 november råder nu stor osäkerhet kring hur kampanjen kommer att fortsätta.

För en vecka sedan presenterade CNN en sammanställning som visade hur Covid-19 har präglat Donald Trumps återvalskampanj. En studie för universitetet i Michigan visade att Coronaviruset var det mest nämnda ordet i relation till presidenten, under en tidsperiod på 11 veckor (5 juli-14 september).

Under valrörelsen har Donald Trumps kampanj, trots kritiken mot presidentens coronastrategi, publicerat flera annonser som syftat till att sprida budskapet om hur presidentens administration hanterat viruset. Från andra hållet har presidentkandidat Joe Biden och andra demokratiska grupper som Priorities USA Action attackerat presidentens agerande i samband med coronautbrottet.

Facebook raderar 26 Trump-annonser om flyktingar, Joe Biden och coronaviruset
Facebook har tagit bort 216 annonser från president Donald Trumps presidentvalskampanj som behandlade Joe Biden, flyktingar och coronaviruset. Facebook anser att annonserna strider mot plattformens policy, rapporterade techjätten under torsdag. Annonserna som publicerats av Donald Trumps officiella Facebookssida hävdade bland annat att trots hälsoriskerna med Covid-19 skulle Joe Biden drastiskt öka antalet flyktingar från Syrien, Somalia och Jemen om han blev president, det rapporterar CBS News. Annonserna fick mellan 300 000 och 350 000 sidvisningar innan de togs ned.

Tiktok drar in mest pengar av alla sociala appar
Analysfirman Sensor Towers färska siffror som visar att Tiktok var den mest lönsamma sociala appen under tredje kvartalet 2020. Det rappoterar AdWeek. Siffrorna gäller både Android och IOS. Tiktok är därmed den icke-gamingapp som dragit in mest pengar för andra kvartalet i ad. Tiktok följs på listan av Youtube, Tinder, Tencent Video och Disney Plus.

3 av 4 varumärken har ökat sina investeringar i influencer marketing under pandemin
73 procent av alla marknadsförare har flyttat mer pengar till influencer marketing under 2020. Störst ökning globalt har skett inom retail och tillverkningsindustrin. Det visar en apport från influencerbyrån Takumi som bygger på svar från 3500 konsumenter, marknadsförare och influencers. The Drum skriver att ökningen kommer sedan allt fler varumärken har börjat använda influencers i breda kanaler som utomhus (83 procent), print (80) samt radio och tv (81,3).

Burger Kings ”Whooper Detour” vinner Grand Effie
Under 2020 har Burger King varit den dominerande annonsören på den internationella tävlingsscenen. Inte minst tack vare Ingo Stockholms omtalade kampanj ”Moldy Whooper”. nu vinner en av hamburgerkedjan tidigare kampanjer ”Whopper Detour” prestigeutmärkelsen The Grand Effie. Kampanjen, som togs fram av FCB/New York och FCB/RED 2018, hade en beräknad ROI på 31:1. Det rapporterar AdAge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.