Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Efter miljonbonusar – Attendos krishantering får kritik

Publicerad: 6 maj 2021, 06:21

Hampus Knutsson är kritisk till hur Attendo hanterar granskningen.

Foto: Andreas Elgstrand

Attendos ledning stoppar huvudet i sanden efter en granskning, pr-chef i Qatar slår tillbaka mot kritiken och Trump är fortfarande avstängd från Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Samtidigt som Attendo har fått 120 miljoner kronor i coronastöd av skattebetalarna har sex toppchefer på vårdjätten Attendo plockat ut miljonbonusar, enligt en granskning som Aftonbladet genomfört. Trots att ledningen förespråkar en ”öppen kultur” vill ingen från ledningen ställa upp på en intervju. Hampus Knutsson, krisexpert på Prime, kritiserar detta:

– Att prata om öppenhet och inte svara på frågor i en intervju skapar en förtroendespricka. Man måste leva som man lär och man måste göra det som man säger, säger Hampus Knutsson till Aftonbladet.
– Det finns ingen kommunikation som kan göra det begripligt att man får mångmiljonbonusar samtidigt som man får enorma summor statligt stöd. Det hänger inte ihop. Det här med 100 procent medarbetarnöjdhet för tankarna till Nordkorea. Det låter som man kan ifrågasätta hur den undersökningen har gått till.

PR-chef i Qatar: Kritiken är felplacerad
Inför VM 2022 har kritiska röster höjts mot värdlandet Qatar, som handlar om bristen på mänskliga rättigheter. Nu kliver Thamer Al Thani, regeringens kommunikationschef i Qatar, fram och slår ifrån sig av kritiken:. 

– Vi stöttar förbund och spelare som använder sina plattformar för att ta kampen för mänskliga rättigheter, men deras kritik mot VM 2022 är däremot felplacerad, säger han enligt ett telegram på Omni.
– Jag tror det är många människor som inte har koll på alla ändringar som Qatar har gjort.

Nick Kamen slog igenom i Levis-reklamen – död
Nick Kamen slog igenom 1985 som modell i reklamfilmen ”Laundrette” för Levi's. I den kliver han in i en 50-talstvättomat och tar av sig sina jeans och t-shirt. Sedan tvättar han i bara kalsongerna. Filmen fick jeansförsäljningen att skjuta i höjden när den kom och ledde till att han sedermera blev kontaktad av Madonna för att göra låten ”Each time you break my heart”. Nu har Nick Kamen hittats död. Han blev 59 år gammal. Detta skriver Aftonbladet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Trump är fortfarande avstängd från Facebook
Efter stormningen av Kapitolium stängde Facebook av Donald Trump från plattformen. Nu förlänger man avstängningen på obestämd tid i väntan på en mer noggrann prövning. Detta efter att Facebooks oberoende tillsynsnämnd motiverat beslutet med att Trump ”skapade en miljö där det fanns risk för våld”. Ex-presidenten, som använt sociala medier som en megafon både innan och under sitt presidentskap, har blivit avstängd från alla de vanligaste sociala plattformarna. Från Twitter är han avstängd permanent, från Youtube tills vidare.
”Det som Facebook, Twitter och Google har gjort är fullkomligt skamligt och en pinsamhet för vårt land”, skriver Donald Trump i ett uttalande. 

Twitter varnar för elaka svar
Innan man publicerar ett elakt svar på Twitter kommer man få en varning, där man ombeds tänka till. Den nya funktionen har testats en tid och kommer att börja rullas ut på bred front, initialt till engelskspråkiga användare. Testerna har visat att 34 procent av de personer som såg varningen antingen omformulerade sig innan de publicerade eller struntade i att svara. Varningen tycks inte bara vara en väckarklocka i stunden, utan också långsiktigt: De som har sett varningen har valt att skicka 11 procent färre elaka svar efter det. Det här skriver Techcrunch.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.