Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Experten om Volvos fusion med kinesiska Geely: Kan påverka varumärket negativt

Publicerad: 11 februari 2020, 07:29

Geely Holding övervägar att fusionera Volvo Cars med dotterbolaget Geely Automobile och börsnotera aktien i Hongkong och Stockholm.

Foto: PXHere

Fusionen med kinesiska Geely kan ha negativ effekt på Volvos varumärke enligt experten, BBC gör dokumentärserie om Greta Thunbergs klimatkamp och rekordlåga tittarsiffror för Oscarsgalan. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Volvo CarsGreta ThunbergBBCOscarsgalanSonyAmazonHållbarhet

Igår måndag kom nyheten att Volvo Cars ägare, Geely Holding, vill fusionera den svenska biltillverkaren med dotterbolaget Geely Automobile och börsnotera aktien i Hongkong och Stockholm. SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka säger till SVT att Volvos varumärke sannolikt kommer förbli intakt, men förhoppningen hos Geely är antagligen att ett större bolag lättare kan hantera den stora omställning som bilindustrin står inför. Hon tror samtidigt att sammanslagningen innebär ett ”historiskt skifte ”mot elbilar, självkörande bilar och mobilitetstjänster.

Läs artikeln med ett
kostnadsfritt konto

Skapa konto

Har du redan ett konto? Logga in

Med ett konto på Resumé får du tillgång till:
Utvalt innehåll från redaktionen
Nyhetsbrev - Nyheter och beslutsunderlag direkt i din inkorg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.