Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Fox News anklagas för att stoppa kampanjfilm med vittnesmål från stormningen av Kapitolium

Publicerad: 7 juni 2021, 06:29

En progressiv kampanjorganisation kritiserar Fox News för att stoppa kampanjfilm ett halvår efter stormningen – kanalen nekar, journalister sågar pr-branschen i ny rapport och Therése Lindgren skriver tv-serie. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fox NewsPRTherese LindgrenStreaming

Fox News ska enligt uppgifter ha vägrat att sända en kampanjfilm från en progressiv PAC (organisation som hjälper till med att finansiera politiska kampanjer). Filmen innehöll vittnesmål från ett antal poliser som var med vid stormningen i Washington den 6 januari i år. Det rapporterar Business Insider

 – Vi kunde inte ens i vår vildaste fantasi förstå att även en Fox News skulle stoppa en kampanj som helt enkelt fördömer upproret och fördömer människor som stöder upproret. Vad Fox verkligen har blivit är en fascistisk ekokammargrindvakt, säger Ben Meiselas, en av grundarna av PAC MeidasTouch, till Los Angeles Times. 

MeidasTouch grundades av bröderna Ben, Brett och Jordan Meiselas förra året. Det var i förra veckan de placerade sin kampanjfilm hos Fox News, men fick nej. Till Business Insider säger en talesman för Fox News att påståendet är falskt. MeidasTouch ska ha betalat 185 000 dollar för att sända filmen under perioden 6 –15 juni.

Journalister sågar pr-branschen i ny rapport
Irrelevanta tips och dålig förståelse för vad läsarna efterfrågar. Det är domen i Cisions omfattande undersökning State of Media 2021 där 2746 journalister (varav 145 svenska) från 15 länder har fått svara på frågor hur de upplever kontakten med kommunikatörer. Var tionde svenska journalist uppger att de får fler än 150 tips från pr-konsulter varje vecka. 74 procent uppger att högst var fjärde nyhetsuppslag som de tar emot från kommunikatörer var relevant för deras publik. Och endast 17 procent  anser att PR-konsluterna förstår journalisternas målgrupp. Samtidigt uppger 81 procent att de efterfrågar pressmeddelanden.

Prenumerationsbaserade streamingtjänster ökar försprånget i tittartid
Prenumerationsbaserade streamingtjänster, som till stor del är reklamfria, dominerar mängden tid som människor tillbringar på streamingtjänster. Av den tid som människor spenderade med rörligt innehåll under 2020 spenderades 62 procent på prenumerationsbaserade tjänster jämfört med 32 procent på annonsstödda tjänster, enligt en undersökning av 1000 amerikanska vuxna som PwC har genomfört. Det rapporterar Digiday.

Therése Lindgren skriver manus till tv-serie om psykisk ohälsa
Influencern Therése Lindgren är i färd med att skriva en dramaserie för unga vuxna som handlar om psykisk ohälsa. Serien kommer att sändas i Discovery senare under 2021 och har fått titeln ”Dumpad”, rapporterar Expressen. Influencern har skrivitet manus tillsammans med Ebba Stymne och Sofia Jupither. I en kommentar till tidningen skriver Therése Lindgren att serien baseras på hennes egna erfarenheter.

Nigerias Twitterförbud fördöms
I fredags meddelade Nigerias regering att man stänger ner Twitter efter att ett inlägg från presidenten hade raderats av plattformen. USA och EU säger att de oroas av Nigerias beslut, rapporterar AFP.
– Vägen till ett säkrare Nigeria ligger i mer, och inte mindre, kommunikation, skriver diplomatiska företrädare för EU, USA, Storbritannien, Kanada och Irland i ett gemensamt uttalande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News