Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Hudvårdsjätten slutar retuschera reklambilder

Publicerad: 20 februari 2020, 07:35

Ett av världens största hudvårdsvarumärken, P&G-ägda Olay, slutar med retuschering, tv-tappet större än tidigare känt och Supreme i samarbete med Oreos. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Procter & Gamble

Hudvårdsvarumärket Olay, som ägs av Procter & Gamble, meddelade under natten att de kommer sluta retuschera sina reklambilder, oavsett om de är ämnade för utomhus, digitalt, tv eller print. Det rapporterar AdWeek. Bolaget, som är ett av världens största inom skönhets- och hudvårdssegmentet, ska ha fasat ut retuscheringarna helt i slutet av 2020.

Initiativet hade smygpremiär under Super Bowl där Olay var en av annonsörerna.

– För oss är det viktigt att unga kvinnor förstår att det inte är hur de ser ut som är viktigt, det är vilka de är och vad de kan göra. Att retuschera kroppar till ouppnåelig perfektion är en fruktansvärd signal att sända, säger Madonna Badger, medbrundare och och kreativ chef på Badger & Winters, en av byråerna som hjälper med Olay med transformationen.

Retuscheringsförbudet kommer även gälla alla Olays samarbetspartners, inklusive influencers.

Ytterligare varumärken som övergett retuscheringen är Aerie och CVS Beauty. Förra året införde även flera städer i Norge ett förbud mot retuschering i utomhusreklam.

Oreos i samarbete med Supreme

Klädvarumärket Supreme har länge gjort sig kända för sina udda samarbeten. Genom åren har man bland annat kunnat köpa Suprememärkta brandsläckare och tegelstenar.

Nu kommer nästa samarbete – med kakvarumärket Oreos. Kakorna kommer följa Supremes rödvita färgtema och kosta cirka 80 kronor/paket, det rapporterar AdAge.

Netflix och Amazon debuterar i Cannes Lions

De senaste åren har en rad nya spelare, främst konsult- och techjättar, tagit större och större plats under Cannes Lions-veckan. Och i år gör två av världens mest omtalade varumärken debut – Netflix och Amazon. Netflix kreativa marknadschef Jean Tanis kommer berätta om hur de bygger hajp inför nya lanseringar medan Amazons varumärkes- och reklamchef Claudine Cheever kommer berätta om hur de bygger sitt varumärke genom kundupplevelse, det rapporterar AdWeek.

Mark Ritson: Nedgången för tv-tittandet går snabbare än vi trott

De senaste åren har flera marknadsföringsteoretiker hamrat in budskapet om att varumärken inte får glömma bort tv-mediet då det fortfarande är ett av de bästa för att nå räckvidd. En av dem är britten Mark Ritson, krönikör på Marketingweek. I sin senaste krönika skriver han dock att tv-tappet går snabbare än vad han tidigare trott och refererar till Ebiquitys rapport ”Mind the gap” om det brittiska tv-tittandet. Tappet gäller främst yngre tittare och 2020 kommer en reklamfilm att nå 60 procent färre tonåringar, 50 procent färre 18-24 och 30 procent färre 35-44 än vad de gör i dag. Ritson skriver att tv-mediet fortfarande kommer vara det bästa för varumärkesbyggande men att det framöver kommer behövas nya metoder för att nå kunderna högt upp i ”tratten”.

Ad-blockers vanligare än någonsin

Enligt en ny rapport från Pagefair har ad-blockers, ett verktyg som blockerar annonser i digitala miljöer, blivit vanligare än någonsin. Enligt rapporten använde 764 miljoner människor en ad-blocker under Q4 2019, en grupp som utgör 18,4 procent av världens internetanvändare. Sedan Q1 2017 har ad-blockers i mobilen växt med 70,5 procent medan de i desktop minskat med 16,3 procent, det rapporterar Marketingweek.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Procter & Gamble

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News