Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Inför USA-valet: Facebook stoppar deepfake-klipp

Publicerad: 7 januari 2020, 07:17

Facebook förbjuder manipulerade videoklipp, Youtube begränsar datainsamling för barn och toppchef lämnar Twitter. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookYoutube

Facebook meddelar i ett blogginlägg att nätverket från och med nu förbjuder manipulerade videoklipp på plattformen, bland dem så kallade deepfakes. Beskedet kommer i samma veva som att bolagets globala policychef Monika Bickert ska förhöras av amerikanska politiker kring hur Facebook hanterar manipulerat medieinnehåll, vilket har väckt stor oro inför det amerikanska presidentvalet i höst.

Youtube begränsar datainsamling om barn
Youtube begränsar den information som både Google själva och innehållsskapare på plattformen kan samla in om barn. Bolaget förverkligar därmed ett löfte man gick ut med i november förra året, efter att Youtube bötfälldes av den amerikanska myndigheten Federal Trade Commission (FTC) på motsvarande 1,6 miljarder kronor. Yahoo Finance konstaterar att förändringen kan få stora ekonomiska följder för både Youtube och de största innehållsskaparna.

Toppchef lämnar Twitter
Bruce Daisley
, som har haft rollen som vice-president för EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika), lämnar företaget efter åtta år, skriver The Drum. Efterträder gör Sarah Personette, som fram tills nu haft rollen vice-president of global client solutions. Bruce Daisley var tidigare managing director för Storbritannien och blev EMEA-chef 2015. Han var tidigare chef för Youtube på den brittiska marknaden.

Influencer kommer ut som transsexuell
 Den svenska influencern Mathilda Högberg med över hundratusen följare på Instagram valde i dagarna att berätta att hon föddes i en manskropp och har genomgått en könskorrigering, något som uppmärksammades av både Aftonbladet och Expressen.
– Jag vill bryta tystnaden. Jag är inte rädd för att bli hatad längre, säger Mathilda Högberg till Aftonbladet.

Ikea tvingas betala 430 miljoner efter tvåårings död
En amerikansk tvåårig pojke dog när han fick en Ikea-byrå över sig när han låg och sov. Nu tvingas Ikea betala över 430 miljoner kronor i skadestånd till pojkens familj. Händelsen inträffade 2017, Ikea återkallade produkten i USA och Kanada redan 2016. Det var då den största återkallelsen av möbler i historien, skriver The Philedelphia Inquirer. Enligt tidningen kan sju andra dödsolyckor med barn härledas till möbeln.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookYoutube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.