Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Instagram gör stor uppdatering av meddelandetjänsten för varumärken

Publicerad: 21 september 2020, 06:36

Nu blir det enklare för varumärken att skicka meddelanden på Instagram, TikTok kommer undan blockering efter Trumps ”välsignelse” och punkterna i höstbudgeten som ska stimulera ekonomin. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramVarumärken


Instagram bygger om API:n för meddelandetjänsten som hjälper varumärken att konversera med sina användare, rapporterar Business Insider. Funktionen gör att större varumärken kan skicka meddelanden genom tredjeparttjänster på samma sätt som för Messenger och WhatsApp. I dagsläget har varumärken tre alternativ för direktmeddelanden via Instagram, appen för konsumenter, Instagram.com eller verktyget Creator Studio, Facebooks tjänst där företag kan styra över sina meddelanden, men utan access till API.

TikTok kommer undan blockering – Trump ger grönt ljus till Walmart-Oracle affär

Videoappen Tiktok framtid i USA är säkrad för stunden. Detta sedan USA:s president Donald Trump godkänt en uppgörelse mellan där amerikanska Oracle och Walmart blir minoritetsägare vid sidan av kineiska Bytedance i USA. Asian Nikkei Review rapporterar att Tiktoks USA-verksamhet knoppas av till ett nytt bolag – Tiktok Global – där Walmart och Oracle får en ägarandel på 20 procent.

– Jag har gett uppgörelsen min välsignelse, om de löser det är det jättebra, om de inte gör det är det också jättebra, sa Trump till reportrar på lördagen lokal tid.

Beskedet kommer efter att appen har blockerats för nya nedladdningar i USA i dag, enligt en order från i fredags. USA:s handelsminister Wilbur Ross säger att appen dock att blockeras ”på riktigt” den 12 november om ett avtal inte är spikat och klart till dess. I somras ska Trump beordrat att Bytedance skulle sälja hela Tiktoks USA-del.

Punkterna i höstbudgetens som ska stimulera ekonomin
Under måndagen presenteras höstbudgeten som helhet. Regeringspartierna har under den senaste månaden, tillsammans med L och C, redan lagt fram flera av förslagen långt i förväg. Nedan sammanfattar Resumé några av höjdpunkterna:

Inkomstskatterna sänks med upp till 1 500 kronor per år, i synnerhet för låg- och medelinkomsttagare

Taket för rutavdraget höjs från 50 000 till 75 000 kronor

Nio av tio pensionärer får mer i plånboken genom höjd pension och sänkt skatt.

Statsbidrag till kommuner och regioner till en kostnad av 10 miljarder kronor som ska kompensera ökade utgifter för vård och omsorg.

Kostnaderna sänks kraftigt för de branscher som har det tuffast under pandemin. En insats för att få unga att behålla jobbet

Sänkt bolagsskatt för att stimulera företag att göra anställa. Kostnad: 7 miljarder.

Twitters algoritm prioriterar bilder på vita personer
Algoritm för förhandsvisning av bilder som Twitter lanserade 2018 , som automatiskt beskär bilderna i syfte att fokusera på det som ögonen ”dras till först” prioriterar vita personer. Det har uppmärksammats av flera Twitteranvändare som experimenterat med funktionen. Det rapporterar Engadget.
”Jag är lika irriterad på det här som alla andra”, säger Twitters designchef Dantley Davis.  

ITV hyllas för sitt antirasistiska ställningstagande
ITV har hyllats för sin antirasiistiska kampanj till stöd för den brittiska dansgruppen Diversity efter kritiken mot deras föreställning med Black Lives Matter-tema under Britain's Got Talent. Annonsen, som togs fram av ITV: s reklambyrå Uncommon Creative Studio, dök upp i nationella tidningar och sociala medier under lördagen (19 september) - två dagar efter att Ofcom, den brittiska medietillsynsmyndigheten, avvisat över 24 000 anmälningar mot sändningen. Det rapporterar Campaign

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

InstagramVarumärken

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.