Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

KO-anmälningarna mot Caia ökar

Publicerad: 15 november 2021, 07:26

Kritiken mot julkalendern fortsätter. Nu är det upp till Konsumentverket att bestämma om de ska öppna tillsynsärende.

Foto: TT

Anmälningarna mot Bianca Ingrosso sminkmärke har fördubblats, Dollarstore raderade kunders negativa kommentarer och reklamfilmen som driver med Mark Zuckerberg. Välkomna till måndagssvepet.


Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetMark ZuckerbergCaia CosmeticsBianca Ingrosso

Kritiken mot Caia Cosmetics julkalender fortsätter. Antalet anmälningar till Konsumentverket var under lördagen uppe i 49 stycken, vilket är en fördubbling på en vecka. Det rapporterar P3 Nyheter på Instagram. Anmälningarna ska handla om att kunderna tycker att Caia haft falsk och missvisande marknadsföring. Flera menar att värdet på 3 595 kronor inte kan stämma. 

LÄS MER: Kritiken mot Caia efter utskällda julkalendern: ”Måste krishantera i stället för att låta Bianca Ingrosso löpa gatlopp”
LÄS MER: Kunder rasar mot Caia och Bianca Ingrosso

Vd:n Mikael Snabb har varit tidigare varit ute och kommenterat anmälningarna i Nyheter24, där han säger att han har svårt att förstå kritiken:

”Det man har läst i vissa kommentarer eller hört om att vi ska ha försökt lura folk medvetet, det blir egentligen bara löjligt. Vi lever ju av våra kunder och finns där för våra kunder”, sa han.

Dollarstore raderar negativa kommentarer på Insta efter granskning
Expressen publicerade under förra veckan en granskning av svenska lågprisbutiker såsom Ö&B, Dollarstore och Jula där interna rapporter visade på bland annat barnarbete. Många kunder vände sig till sociala medier för att uttrycka sin kritik mot företagen – men på Dollarstore har det gapat tomt. Här har man nämligen raderat kommentarer, skriver Expressen. Flera personer har skickat skärmdumpar till tidningen på frågor som senare raderats från kontot. Dollarstores vd säger själv att: ”I det här fallet kan jag säga att minst 80 % av inläggen på våra sociala medier inte är från våra kunder. Sedan finns det inlägg från våra kunder som undrar.”

Så driver Islands turistorganisation med Mark Zuckerberg
Islands turistorganisation gör parodi av Facebooks grundare Mark Zuckerberg efter efter lanseringen av Meta i en film som har fått stor uppståndelse över helgen. I den två minuter långa videon introducerar man ”Icelandverse”, med en Mark Zuckerberg look-a-like, och samma gestikulation och revolutionerande approach. Mark Zuckerberg har svarat på annonsen genom en tweet: ”Otroligt. Jag måste ta en tur till Icelandverse snart.”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-inställningar.

Innehåll: https://youtu.be/enMwwQy_noI

Snapchat stäms av investerare
En av Snap Incs investerare stämmer bolaget efter att ha tonat ned följderna av vad Apples nya integritetspolicy skulle innebära för annonsintäkterna. Stämningen lämnade in i Los Angeles och kommer tre veckor efter att Snap-aktien sjönk med 25 procent som ska ha påverkats av nyheten att Apple begränsar sin användarspårning. Snap ska vara ett av de bolag som har drabbats hårdast av Apples nya regler.

 

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.