Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Morgonsvepet: Apples integritetsskydd slår hårt mot annonsörer på Snapchat

Publicerad: 22 oktober 2021, 06:18

Snapchat: Förändringar i IOS slog hårdare mot annonsörer än väntat

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Apples IOS-förändringar slår mot annonsörer på Snapchat, Twitter medger högervridning på plattformen och Apple fortsätter rensa i kinesiska appstore. Det och mer i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SnapchatAppleYoutubeTwitter

Integritetsskyddet som Apple införde i deras mobila operativsystem slog hårdare än väntat mot annonsering på Snapchat. Det uppgav plattformens ägarbolag när de presenterade siffrorna för det tredje kvartalet i år, skriver Omni.

Integritetsskyddet gör det svårare för annonsörer att spåra användare och har sänkt Snapchats intäkter under tredje kvartalet.

Många andra siffror är upp dock. Enligt bolaget har de fått 13 miljoner nya dagliga användare på den sociala plattformen och har sammanlagt över 300 miljoner dagliga användare.

Twitter medger: Lyfter fram högerinnehåll

I april tidigare i år påbörjade Twitter en undersökning för att ta reda på deras algoritm verkligen var opartisk till vilket typ av politiskt innehåll som lyfts fram.

Det var den inte. Algoritmen är mer benägen att premiera högeråsikter än vänsteråsikter på den politiska skalan, skriver Omni.

Twitter förstår dock inte varför det är så eftersom bolaget inte lyckats identifiera orsaken bakom varför algoritmen beter sig som den gör. Twitter menar att det kan ha att göra med att politiska partier väljer olika strategier på Twitter.

Undersökningen gjordes i USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Spanien och Japan.

Ryska hackers i nätfiskekampanj mot influencers på Youtube

Ett nätverk med rysktalande hackare bedriver en nätfiskekampanj mot influencers på Youtube, skriver Forbes

Attackerna inleds med att man erbjuder falska samarbetsmöjligheter och kapar därefter influencers konton.

I blogginlägg av Youtube förklarar man att Googles hotanalysgrupp har blockerat 1,6 miljoner försök till nätfiske från gruppen. Man har också återställt 4 000 konton som attackerats av hackarna, uppger Youtube.

Apple tog bort Yahoo finance i kinesiska Appstore

Appen Yahoo finance är den senaste i raden av appar som inte längre tillåts i kinesiska appstore. Enligt Apple Insider kan kinesiska Apple-användare inte längre ladda ner appen. Det är också oklart varför den togs bort då varken Apple eller Yahoo finance vill kommentera händelsen.

Tidigare i oktober tog Apple bort en populär koran-app från kinesiska appstore på uppmaning av kinesiska myndigheter då den ansågs innehålla ”fientliga och olagliga texter”, enligt börssajten Seeking Alpha.

 

 

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

SnapchatAppleYoutubeTwitter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.