Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Nikes känslomässiga hyllning efter Kobe Bryants död

Publicerad: 25 februari 2020, 07:31

Nikes reklamfilm visar flera sidor av Kobe Bryant, Sibylla gör hamburgare till ”köttsemla” och motståndarna attackerar Bernie Sanders i sina reklamkampanjer. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Bernie SandersNikeSibylla

Nike sponsrade Kobe Bryant under merparten av basketlegendens karriär. Nu lanserar de en reklamfilm för att visa de olika sidorna hos basketlegenden och människan, som dog I en helikopterkrasch för några veckor sedan.

Den två minuter långa filmen, ”Mamba Forever” är minimalistisk och symbolisk med en svart bildruta och text som skiftar med ljudet från Kobe Bryants karriär. Från skolåren i Philadelphia, via tiden i Italien till de osannolikt framgångsrika åren i Los Angeles Lakers.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.


Sibyllas hamburgare blir ”köttsemla” på fettisdagen
I samarbete med reklambyrån Vinter slår Sibylla ett slag för köttsemlan där de har bytt mandelmassan mot nötfärs och sallad.

– Den är på mer än ett sätt ett nyttigare val. Mindre socker och grädde. Vi har istället en semla som rymmer hela kostcirkeln, säger marknadschefen Lena Lundvall.Biden och Bloomberg trycker till Sanders i sina kampanjer
Efter att ha vunnit helgens nomineringsmöte i Nevada framstår Bernie Sanders alltmer som en favorit bland de demokratiska presidentkandidaterna. Men senatorn från Vermont splittrar också partiet, vilket hans motståndare försöker dra nytta av i sina kampanjer. I 600 000-dollars filmen ”Can’t be trusted” lyfter Joe Biden fram att Bernie Sanders ville hindra ”landets första svarta president från att bli återvald” den en minut långa reklamfilmen lyfter en rad uttalanden om Barack Obama från 2011 och är framtagen för sociala medier, rapporterar CNN. Michael Bloomberg som redan har investerat över en halv miljard dollar på reklam planerar även han att gå hårt åt Bernie Sanders. Enligt källor till CNBC kommer de att publicera ofördelaktig information om kandidaten, digitala kampanjer som fokuserar på Bernie Sanders förflutna hand band till vapenlobbyn och hans dåliga relationer med personer av annat etniskt ursprung (Sanders har starkt stöd bland latinamerikaner. Bernie Sanders har i sin tur tidigare anklagat Michael Bloomberg för att försöka köpa sig en post som Demokraternas kandidat.

Netflix börjar med topp 10-listor
Netflix lanserar ett nytt gränssnitt som bland annat visar en topp 10-lista med de mest populära tv-serierna och filmerna i varje land. Listan kommer uppdateras varje dag. Beslutet om en global utrullning av tio-i-topp-listan kommer sedan funktionen testats i Storbritannien och Mexiko under en längre tid. ”Användare i båda länderna har ansett att listorna är användbara, så vi rullar ut dem till fler” skriver Netflixchefen Cameron Johnson i ett blogginlägg. Det skriver Variety.

Spotify värvning ska ansvara för tjänstens rykte
Adam Gossberg
, tidigare Clear, har rekryterats i rollen som global head of corporate communications and reputation.
”Att få möjligheten att förvandla en livslång passion till en karriär är verkligen att förverkliga en dröm, skriver ha på Linkedin. Det rapporterar PRWeek

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bernie SandersNikeSibylla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.