Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Omnicom sjösätter mångfaldsinitiativ

Publicerad: 4 juni 2021, 06:34

Foto: Getty Images.

Omnicom Media Group är den senaste i raden av nätverk som sjösätter mångfaldsinitiativ, Whoppern har fått egna konton i sociala medier och Spotify i kampanj för LGBTQ+. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

OmnicomTwitterOmnicom Media GroupFacebookBurger King

Omnicom Media Group är den senaste i raden av nätverk som deklarerar att de nu ska satsa på att stödja medier som ägs av minoritetsgrupper. Fiverse Content Creators Network heter den nya satsningen. Plattformen som byggts för satsningen kommer att innehålla ett aktiveringssystem som riktar in sig på mångfald i ägarskap och ska gå live under sommaren. Twitter är en av tre samarbetspartners – de andra två är ännu inte offentliga. I närtid har flera av de stora traditionella nätverken, som GroupM, IPG, Mediabrands och Publicis, redan lanserat liknande initiativ. Detta skriver Digiday.

Whoppern har fått egna konton i sociala medier
Burger Kings The Whopper har fått ett twitter- och Instagramkonto. Hamburgarens första tweet publicerades den första juni och handlade inte om hur ”fantastisk” hamburgaren var, som man kanske hade kunnat tro. I stället handlade den om nya Chicken King. ”Bara för att någon ny jättegod kycklingburgare kommer så glömmer ni bort mig?” frågade kontot bland annat. Än så länge är kontot på Twitter inte verifierat. Men den som tittar på hur följarskaran ser ut upptäcker snabbt att kontot följer ett annat, och det är Burger King. Detta skriver Adage. 

Spotify i kampanj för LGBTQ+
Claim Your Space heter kampanjen där Spotify samarbetar med musiker inom LGBTQ+. Det rör sig om artister som Hayley Kiyoko, Fancy Hagood och Big Freedia. Kampanjen, som består av aktiveringar som kommer att pågå under en månad, ska kasta ljus på den musik som personer inom LGBTQ+ producerar. Detta skriver Adweek. 

Nu ska politiker inte längre längre behandlas annorlunda på Facebook
Facebook har fått kritik för att behandla politiker på plattformen annorlunda, de har nämligen fått publicera innehåll som strider mot villkoren. Detta eftersom Facebook anser att det ligger i allmänhetens intresse att se inläggen. Nu har Facebooks oberoende översynsstyrelse dock kommit fram till att samma regler ska gälla för alla användare – politiker eller inte. Facebook själv har inte kommenterat uppgifterna. Det skriver Silicon Angle. 

Tiktok vill samla in biometrisk data i USA
Enligt de nya villkoren som Tiktok har rullat ut i USA ska man nu kunna samla på sig biometrisk data, det vill säga exempelvis fingeravtryck och röster. Detta ska kunna ske utan användarnas medgivande i vissa amerikanska stater, eftersom Tiktok endast kommer att erbjuda ett val i de delstater där lagen kräver det – ett fåtal i dagsläget. Det är ännu inte kommunicerat vad Tiktok ska använda den biometriska datan till. Detta skriver Techcrunch.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News