Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Tidigare medarbetare i kampanj mot Donald Trump

Publicerad: 29 oktober 2020, 07:24

Den tidigare Vita huset-medarbetaren Miles Taylor klev i går kväll fram som den anonyme skribenten bakom en Trumpkritisk debattartikel 2018 i New York Times.

Facebook lovade att stoppa politiska annonser en vecka innan valet – men raderade i stället äldre annonser, Amazon dyrare än svenska e-handlare och tidigare medarbetare vid Vita huset vädjar amerikaner att inte rösta på Trump. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpJulFacebookAppleGoogleAmazon

Tidigare Trump-medarbetare kampanjar emot Donald Trump
För första gången någonsin går tidigare personal ut och varnar för att rösta på den sittande presidenten Donald Trump. Detta enligt en ny kampanjfilm från den konservativa gruppen ”Defendind Democracy Together” och deras medieprojekt ”Republican Voters Against Trump”. I det en minut långa klippet syns bland annat Vita huset-medarbetaren Miles Taylor, som i går kväll klev fram som den anonyme skribenten bakom en Trumpkritisk debattartikel 2018 i New York Times. 

”Republican Voters Against Trump” ska enligt Adage betala som minst tio miljoner dollar på reklam via tv och digitala kanaler i sin kampanj emot Donald Trump. 

 

Julhandeln krymper med 10 procent
Det är branschföreningen Advertising Association och marknadsföringsinstitutet WARC som har förutstpått hur årets brittiska julhandel kommer att följa. Det är både goda och dåliga nyheter – marknaden sägs inte minska så mycket som förväntat, men spås å andra sidan minska med mer än 10 procent, vilket motsvarar ett tapp på över 700 miljoner pund. Därmed väntas den brittiska julhandeln i år dra in cirka 6,2 miljarder pund. Det förväntade tappet förklaras med coronapandemins ekonomiska konsekvenser. Det rapporterar Marketing Week

Facebooks tabbe – raderar fel politiska annonser
Med mindre än en vecka kvar till det amerikanska valet har Facebook nu slutat publicera nya politiska annonser, ett initiativ för att minska desinformation om valet. Det går dock inte helt som planerat. Algoritmerna har problem med att skilja på vilka politiska annonser som publicerats efter och innan den 27 oktober, den dag då förbudet gäller ifrån. Algoritmen sägs nu även ha gått på tidigare annonser, enligt klagomål från en talesperson för Joe Bidens kampanj. Även Donald Trumps kampanj kan ha påverkats. Facebook arbetar ett uttalande med att lösa problemet. Det rapporterar Aftonbladet.

Apple tar fram eget ”Google”
Googles sökmotor är sedan tidigare under lupp, sedan USA:s justitiedepartement under förra veckan lämnade in en stämningsansökan mot bolaget för brott om konkurrensregler. Kommande rättsprocess kan pågå i flera år. Det verkar även få andra aktörer att tänka till. Enligt källor till Financial Times ska techjätten Apple har en egen sökmotor på gång. Något som också talar för detta är att bolaget har rekryterat kompetens inom området. Enligt obekräftade uppgifter ska Apple ha tagit emot cirka 105 miljarder kronor för att låta Google vara förvald sökmotor i deras produkter. 

Amazon dyrare än svenska e-handlare
När Amazon nu slår upp portarna till sin svenska sajt är det med tre fokusområden för kunden: ett brett sortiment, bra leveransupplevelse och låga priser. Det framkommer bland annat av en intervju med Alex Ootes, vice vd för Amazons europeiska expansion, i Di Digital. Nu visar dock en genomgång av prisjämförelsesajten Pricerunner att Amazons produkter i snitt är åtta procent dyrare än de billigaste svenska konkurrenterna. I genomgången har sajten tittat på 330 produkter. Samtidigt är somliga produkter billigare än hos de flesta konkurrenter, men det går även åt det andra hållet – med produkter som är betydligt dyrare på Amazon. Det rapporterar SvD Näringsliv

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.