Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Morgonsvepet

Twitter backar efter förvirring – pausar plan om att radera konton

Publicerad: 28 november 2019, 07:29

Foto: Mostphotos

Twitter ber om ursäkt, Acast letar nya investerare och superstjärnorna i kampanj för Facebook.


Ämnen i artikeln:

Resumé InsiktMorgonsvepet

Under gårdagen kom nyheten om att Twitter ska radera konton som har varit inaktiva under mer än sex månader. Man var då tvungen att ha loggat in på sitt konto senast den 11:e december för att inte raderas. Många användare blev arga över det faktum att de förlorar konton av vänner, familj eller kändisar de följt som har gått bort. Därför backar nu Twitter och ber om ursäkt för förvirringen beslutet har skapat, skriver The Verge

Twitter säger i ett uttalande att man måste ”hitta ett sätt att bevara konton av personer som har gått bort innan de gör något mer. Detta var ett misstag från vår sida”. Twitter ska nu försöka hitta en lösning i form av en minnesplats för dessa konton, likt det Facebook har. När Twitter väl har löst det lär ett stort antal användarnamn bli lediga.

Poddbolaget Acast letar investerare – för att ta över USA
Poddcastbolaget Acast, som lever på annonsintäkter, har påbörjat en jakt efter amerikanska investerare för att kunna storsatsa i just USA, skriver Di Digital. Enligt vd:n Ross Adams hoppas man ha en affär klar under första kvartalet nästa år, skriver Di Digital. USA utgör hälften av världsmarknaden och man behöver för att kunna lyckas där bygga ett tech-team. Acast var i slutet av 2018 värderat till nära 190 miljoner dollar. Beloppet man nu önskar ta in är inte fastställt.

Superstjärnorna i kampanj för Facebook
Facebook tar hjälp av Kim Kardashian och Jennifer Lopez när de ska göra reklam för sin ”Portal”, en ny teknologi i form av videosamtal som inkluderar exempelvis Facebook Messenger. I videos, som nu släpps i sociala medier och stjärnornas egna kanaler, ser man Kardashian och Lopez ringa till varandra, även tidigare baseballspelare Rodqiguez är med. Tidigare har bland annat mupparna gjort reklam för Facebook Portal.

Inför Black Friday: Generation Z kommer betala med kontanter
Kryptovaluta och digitala plånböcker i all ära. Nej, 32 procent av amerikanska Generation Z (upp till 24-åringar) kommer att betala sina Black Friday-inköp med kontanter. Det visar en undersökning gjort av Brainly. Anledningen tros vara att flera av dem inte har något jobb eller bankkonto, men också oron bland annat vara oron över dataintrång. De vill dessutom handla i mindre butiker som inte är exempelvis Amazon. Kanske är dem de sista att motta kontanter?

Facebooks nederländska faktagranskare slutar i protest
Facebook nederländska faktagranskare har slutat efter plattformens vägran att highlighta politiska lögner som falska. Det är tidningen Nu.nl som varit Facebooks enda partner i landet rapporterat om poster varit falska eller missvisande. De båda parterna har bråkat sedan maj,  men ”den sista droppen” kom när Facebook pressade faktagranskarna att tänka om kring beslut för poster från far right-partiet Freedom Party.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Resumé InsiktMorgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.