Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

104 000 i månaden för Rosengren - även utan jobbet på MTG

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Förra näringsministern Björn Rosengren har varit en tuff förhandlare när det toppjobb som han inom kort kommer att tillträda inom MTG. Tacka för det. Han får nämligen 104 800 kronor i månaden från TCO och regeringen - om han väljer att ligga på sofflocket i stället.


Enligt uppgifter till Resumé har Björn Rosengren träffat högsta ledningen för MTG och Metro i London vid minst tre tillfällen den senaste månaden. Diskussionerna gäller det jobb som dörröppnare och lobbyist, som är vikt för den förra näringsministernKällor med insyn i processen säger att Rosengren har varit en tuff förhandlare. Förutom en hög lön så har han krävt en rejält tilltagen bostad i de fashionablare delarna av London. Att han skulle flytta till London dementeras dock av förra pressekreteraren Eva Rosengren.- Han ska inte flytta till London. Något mer vill Björn inte säga nu, säger hon.När det gäller lönediskussionerna har Björn Rosengren ett bra utgångsläge. Sedan tiden på TCO har han en pension på 66 000 kronor i månaden, varav 15 000 kommer från SKTF. Efter sin relativt korta sejour som stadsråd kan han kvittera ut ytterligare 38 800 kronor i månaden, enligt de preliminära uppgifter. Denna pension kan helt försvinna om Rosengren får ett välbetalt jobb.Att Björn Rosengren väljer just Stenbecksfären som ny arbetsgivare är ingen slump. Han hade personliga kontakter med Jan Stenbeck och deltog, som enda regeringsmedlem, på finansmannens begravning. Han har också besökt Stenbeck på  i Luxemburg och de två talades vid då och då på telefon.För något år sedan tillfrågades Björn Rosengren om uppdraget som styrelseordförande i Metro International, men erbjudandet föll.Metros vd, tillika MTG:s styrelseordförande, Pelle Törnberg dementerar uppgifterna om att Rosengren skulle arbeta med Metro. Däremot vill han inte uttala sig om Rosengrens eventuella framtid inom MTG.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.