Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

13 får lämna Stockholm City

Publicerad: 16 april 2009, 13:10

Redaktionen på gratistidningen Stockholm City krymper från 30,5 tjänster till 17,5. Det är resultatet av förhandlingarna med facket som nu är klara.


Ämnen i artikeln:

Mikael NestiusStockholm City

Mikael Nestius, chefredaktör på Stockholm City

– Det har varit tuffa förhandlingar och det ska det vara, eftersom det både rör sig om många personer och att de kommer ut på en väldigt tuff arbetsmarknad.

Vad får de för villkor?
– Det vill jag inte kommentera. Men man kommer att få jobba en del av uppsägningstiden och vara arbetsbefriad en del. Vi kommer också att fråga om det är någon som vill sluta självmant, i övrigt kommer vi följa turordningsreglerna.

Orsaken bakom nedskärningarna på Stockholm City är dels att tidningens utgivning från och med nästa vecka minskar från tre dagar i veckan till två dagar. Tidningens edition i Skåne har också tagit hem sin redigering från Stockholm.

Senast den sista april ska tidningen vara klara med vilka som får lämna tidningen. Från och med nästa vecka kommer tidningen bara ut på måndag och torsdag.
– Vi kommer att ge måndagstidningen ett tydligt Stockholmsfokus. Torsdagstidningen blir ungefär som idag, fast vi flyttar lite shopping och mode material från onsdagstidningen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.