Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

25 kronor för tidningen Metro

Publicerad: 16 september 2009, 11:02

Organisationen Plan lägger nu en ny innebörd i begreppet pay-day.
Förhoppningen är att nyavlönade svenskar ska ge bort 25 kronor till organisationens verksamhet i samband med lönehelgen nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

Plan SverigeNakedHill+Knowlton Strategies

Den 25:e september får många svenskar sin lön. Nu hoppas organisationen Plan att en del väljer att satsa minst 25 kronor av lönen på att hjälpa barn som har det svårt. Betalningen sker genom ett betal-sms.

Därför drar organisationen igång kampanjen Pay-day.
– För att bygga intresse kring kampanjen innan den 25:e gör vi en bred PR- lansering, vi engagerar bloggare och vi kommer att genomföra gerillaaktivteter vid lekplatser, bankomater och skolor, ställen som man tar för givet ska vara gratis att använda. Du kan exempelvis redan nu installera en applikation på Facebook som gör att du kan betala för att uppdatera din status, säger Johan Falk på Naked i en kommentar.

För att sätta fokus även på rätten till information kommer man under kampanjen kunna köpa gratistidningen Metro för 25 kronor. På Plans hemsida går det också att göra sin egen affisch. Tanken är att alla ska kunna göra sin egen minikampanj i skolan eller på jobbet.

Bakom kampanjen ligger Naked som är reklam- och mediebyrå. Hill & Knowlton står för pr och River Cresco har gjort webbutvecklingen.

Arbetsgrupp: Plan

Kundansvarig: Johan Falk
Kreativt ansvarig: Zeke Tastas
Planner: Christoffer Dymling
Copywriter: Fredrik Thunholm
Art Director: Martin dos Santos
PR- ansvarig: Frida Berg
Produktionsledare: Karolina Strömgren
Projektledare webb: Karin Rudefeldt

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.