Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

37-åring döms för attack på TV4:s journalister

Publicerad: 21 september 2016, 14:12

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Colourbox

Domen har fallit mot den man som i våras misshandlade och hotade TV4-journalister på ett derby.


I våras attackerades två TV4-journalister av en djurgårdssupporter under en match mot Hammarby. Misshandeln fick avbrytas av en ledig polis eftersom vakter inte var på plats. Nu har domen fallit, rapporterar Aftonbladet. Supportern döms för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Varken advokaten eller åklagaren tänker överklaga.

Misshandeln inträffade på pressläktaren efter halvtidsfikan efter en kort ordväxling där journalisterna förklarade att platsen 37-åringen satt sig på var upptagen. Polisen som ingrep har vittnat om att 37-åringen satte en högerkrok i ansiktet på journalisten. Enligt journalisterna blev de även hotade.

37-åringen förekommer under elva punkter i belastningsregistret och har bland annat dömts för misshandel för en händelse som skedde 2009. Han har tidigare haft tillträdesförbud till svenska arenor och ska på den tiden ha tillhört en huliganfirma.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.