Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

4 av 5 seniorer använder appar på mobilen

Publicerad: 27 maj 2019, 08:19

Foto: Pixabay

I Seniorbarometern framgår att 87 procent av Sveriges seniorer idag använder olika appar på mobilen. Populärast är bank- väder- och nyhetsappar.


Ämnen i artikeln:

InstagramYoutubeWhatsappNetflixSnapchat

I den senaste Seniorbarometern framgår att nästan alla – 99 procent – av Sveriges seniorer äger en mobiltelefon. 80 procent surfar på sin mobil medan 72 procent gör det dagligen. 80 procent av seniorerna lägger högst en timme per dag på internet, vilket är långt under det internationella genomsnittet som är två timmar per dag.

– Skillnaden stavas främst sociala medier. Det är väl känt att ungdomar är de största användarna av kanaler som Snapchat, Instagram och WhatsApp även om Facebook har en äldre profil. Seniorerna har inte heller tagit till sig fenomen som ljudböcker, poddar eller streamad ljud och bild som Youtube eller Netflix, säger Mathias Lang, grundare av Smart Senior som står bakom undersökningen, i ett pressmeddelande.

I undersökningen framgår även att 87 procent av seniorerna använder olika appar på mobilen, där bank-, väder- och nyhetsappar toppar listan. Sociala medier, så som Facebook och Instagram, används av drygt hälften procent av seniorerna på mobilen. Kvinnliga seniorer använder sociala medier samt appar för hälsa och resor oftare än männen, som föredrar aktie- och musikappar.

16 procent av alla seniorer i undersökningen ser på TV eller serier via mobilen. Av dem som streamar via mobilen märks fler män än kvinnor, 17 procent av männen jämfört med 14 procent av kvinnorna. Av de tillfrågade seniorerna är det 15 procent som säger att de lyssnar på poddar via mobilen. Skillnaden mellan män och kvinnor som lyssnar på poddar via mobilen är endast en procent, 15 procent av kvinnorna och 14 procent av männen.

7 490 seniorer 55+ har medverkat i undersökningen, varav 4 044 stycken kvinnor och 3 746 stycken män.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.