Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

45 julklappsmiljarder på näthandel

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Dubbelt upp för näthandeln inför julklappsköpen. Det spår Jupiter som räknar med att 45 miljarder kommer snurra runt på nätet i julyran. Och det bara i Europa.


Undersökningsföretaget Jupiter spår en 55 procentig ökning på näthandeln inför julhelgen. Totalt räknar företaget med att julhandeln på nätet kommer omsätta 45 miljarder, bara i Europa. De 45 miljarderna väntas snurra runt på nätet månaderna november och december.De julhandlande nätsurfarna har ökat från att vara 36 miljoner 2001 till 52 miljoner julen 2002, enligt Jupiters beräkningar.I topp bland de julhandlande nätsurfarna ligger Storbritannien. Jupiter uppskattar att runt 1 miljard svenska kronor kommer omsättas på de brittiska öarna. Därefter kommer Tyskland.Har julklapparna inhandlats på nätet kan du vara rätt säker på att de innehåller hemelektronik, datorer, böcker, dvd eller en cd-skiva. Det är nämligen de produktkategorier som det kommer handlas mest av på nätet. Allt enligt Jupiter.

Andreas Johansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.