Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

45 svenska nomineringar i Eurobest

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Vid årets Eurobest, som belönar årets bästa insatser inom annonsering, reklamfilm och utomhusreklam, är i år 45 svenska bidrag nominerade. Bara Frankrike har fler i år, med 53 nominerade bidrag.


Att Sverige ligger så bra till är inte helt oväntat. Sverige är också ett av de länder som skickat in flest bidrag till Eurobest i år - hela 309 stycken. Bara Frankrike och Tyskland har skickat in mer, med 396 respektive 385 bidrag. Bland de svenska nomineringarna ligger Forsman & Bodenfros absolut bäst till med hela 20 nominerade bidrag, när man även räknar in ett bidrag för Force F&B. Nio är för Göteborgs-Posten, men här finns också filmnomineringar för bland annat Ikea, SCA, Volvo, Abba och Comviq. Lowe Brindfors är tvåa med åtta bidrag för kunder som Coop, Saab och dagens Nyheter, Montavit Mineralvatten, SAS , Föreningssparbanken och Friends.På tredje plats ligger Blond Swedish Amateurs som i år har hela sex nominerade bidrag i Eurobest. Fem är för H&M, den sjätte för Posten.Garbergs har tre nominerade bidrag medan Paradiset DDB och SCP i Göteborg har två. Ett bidrag har Euro RSCG, Goss, Stenström & Co och Leo Burnett 45 nominerade bidrag innebär att Sverige även i år ligger bäst till med 45 nominerade bidrag. Danmark är tvåa med  27 nominerade bidrag, Norge har 20 och Finland 17. Prisutdelningen för Eurobest hålls i London den 31 januari 2003.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.