Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

61 människor som aldrig hade träffats gjorde gemensam tatuering i viral video

Publicerad: 17 juni 2019, 08:47

Resesajten Momondo släpper "The World Piece" – ett marknadsinitiativ för att visa vad människor är beredda att göra mycket för att känna samhörighet. The World Piece kretsar kring den första enlinjes-tatueringen som sammanlänkar människor från hela världen.


En global studie från Momondo visade att 49 procenr anser människor överlag blivit mindre toleranta mot andra kulturer nu än vad de var för fem år sedan. Samtidigt bedömer en majoritet av respondenterna att vi människor har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt.

I en marknadsaktivitet som lanserades förra veckan ville Momondo ta fram ett motdrag till utvecklingen av en söndrad värld genom en visuell, levande manifestation kring mänsklig samhörighet. Bolaget frågade människor från hela världen om de var beredda att göra ett åtagande och tatuera sig. Det var rörande att se hur tusentals människor ansökte om att vara med.

Bland de tusentals ansökningarna valdes sedan 61 personer med olika bakgrunder från olika länder ut. Dessa upplät alla sin hud som målarduk för att berätta sin historia och visa sitt engagemang. De fick varsin unik tatuering, designad av den globalt erkända tatueraren Mo Ganji. Sedan reste de tillsammans för att berätta sina historier och stå sida vid sida för att skapa The World Piece: ett unikt konstverk, världens första av sitt slag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.